Apple обявиха iPhone 13 и iPhone 13 mini в нови цветове и с по-малък прорез

Оценете тази статия...

iPhone 13 и 13 Mini бяха обявени с преработени камери и по-малки прорези на дисплея. За разлика от iPhone 12, който получи значителен редизайн, iPhone 13 има същия широк външен вид като миналогодишния модел, само с намален прорез на Face ID, който е с 20 % по-малък, което означава, че ще заема по-малко място в горната част на твоят телефон.

Както и миналата година, базовият iPhone 13 ще се предлага в две версии: 6,1-инчов „обикновен“ модел и по-малкият 5,4-инчов iPhone 13 Mini. Екранът е OLED панел, въпреки че е по-ярък от миналогодишния, докато страните все още са алуминиеви, поставени между две стъклени плочи.

Опциите за съхранение за тазгодишните модели са увеличени, като Apple предлага 128GB, 256GB и 512GB конфигурации за двата модела. Предварителните поръчки за iPhone 13 и 13 Mini ще започнат този петък, 17 септември, преди датата на пускане на 24 септември.

iPhone 13 спецификации
iPhone 13 спецификации. Снимка: СмартМакс

Има и по-мощен процесор: A15 Bionic, който според Apple е по-бърз и по-енергийно ефективен от миналогодишния чип A14 Bionic. Това все още е 5-нанометров чип и все още 6-ядрен процесор (с две нови високопроизводителни и четири нови високоефективни ядра)- но Apple казва, че това е “най-бързият процесор в смартфон”, до 50 процента по-бърз от конкуренцията. Те също така казват, че графиките са с 30 процента по-бързи от конкурентите си. Интересно, че сякаш през цялата презентация акцентът беше “нашите продукти са по-добри от високият клас на конкуренцията” без да се уточнява конкретна марка или модел, с които се сравняват.

Батерия и камера.

Новата гама iPhone 13 също ще предложи по-дълъг живот на батерията: iPhone 13 Mini ще получи 1,5 часа повече живот на батерията от iPhone 12 Mini, докато по-големият iPhone 13 трябва да получи до 2,5 часа повече живот на батерията в сравнение с iPhone 12, по-добра производителност от A15 Bionic и допълнителни софтуерни подобрения и оптимизации. Естествено, продължителността на живота на батерията е много относително понятие и силно зависи от индивидуалното ползване при всеки потребител.

Малко ми е странно да хваля батерия, която издържа “цял ден” сякаш това е нещо ново и невероятно, след като помня детските години, когато си зареждах старата Nokia веднъж в месеца, но все пак говорим за два напълно различни свята. А изминаха само едни 20 години.

Най-голямата промяна всъщност идва под формата на съкратена технология на камерата от миналогодишния iPhone 12 Pro Max: базовият iPhone 13 е получил същата усъвършенствана камера, която Apple дебютира с най-големия си смартфон през 2020 г., с физически по-голям сензор за широка камера, която е с 47 процента по-голяма от миналата година, което й позволява да улавя повече светлина в по-тъмна среда с по-малко шум.

Новият широк сензор е 12-мегапикселов обектив с бленда f / 1.6, докато новата 12-мегапикселова ултраширока камера разполага с по-бърз обектив f / 2.4 и 120-градусово зрително поле. IPhone 13 ще включва и технологията за стабилизиране на смяната на сензора, която Apple представи миналата година на 12 Pro Max, която физически премества широкия сензор, за да намали вибрациите. Новите камери също ще получат функцията „фотографски профили“, която Apple представи с моделите iPhone 13 Pro и Pro Max, които ви позволяват да персонализирате вашите снимки още повече.

Apple също така представи нов „кинематографичен режим“ за видео, който позволява фокусът да се променя по време на видео. Това може би е екстрата, която най-много ме впечатли. И без нея вече има цели филми записани изцяло с iPhone, а вече цял професионален снимачен екип се побира в джоба ни. Когато записвате видеоклип, кинематографичният режим автоматично ще прехвърли фокуса, докато заснема в реално време, като интелигентно измества фокуса, когато хората влязат в кадъра или откъснат поглед от камерата. Ще можете да промените ръчно фокуса или да го заключите върху определен обект за по-прецизен контрол. Предната камера също ще поддържа и кинематографичен режим.

iPhone 13 е новият герой

Ще смените ли вашия телефон за iPhone 13?

Аксесоари за iPhone 13.

Естествено, не можем да подминем и изцяло новата гама от MagSafe аксесоари налична за iPhone 13 и iPhone 13 mini. Apple представиха голямо разнообразие от цветни кейсове и портфейли, подходящи на всяко настроение и стил. Можете да ги видите в галерията по-долу.

Автор

Tagged: , ,

Коментирайте....