Да докоснеш невидимото – Teslasuit

Оценете тази статия...

Око да види, ръка да пипне – Teslasuit

Какво липсва на витуралния свят? Чувството за близост и връзка с обектите, усещането да вземеш нещо в ръцете си. Всеки от нас иска “око да види, ръка да пипне” за да придобие усещане за реалност, за истинско изживяване. Вече е възможно и онлайн.         

 Teslasuit – известен със своя костюм за бърза обратна връзка по цялото тяло – въвежда ръкавица, която може да позволи на потребителите да усещат виртуални обекти и да събират биометрични данни. Устройството се нарича просто „ръкавица Teslasuit“ и ще дебютира на CES в Las Vegas през януари, като целта е да бъде доставена до втората половина на 2020 г. 

Подобно на Teslasuit, Teslasuit Glove е предназначена за обучение, медицинска рехабилитация и други професионални приложения. Той комбинира няколко различни технологии, за да създаде едновременно впечатление за докосване и задържане на предмети, улавяне на движението на ръцете на потребителите и записване на пулс и друга биометрична информация. 

Teslasuit е една от няколко компании за осезаемост и контрол на движението, които стартираха по време на бума на VR, като първоначално се насочиха към масовият потребител а, след това се прехвърлиха към бизнес клиентите. Тя пусна костюма на Kickstarter през 2016 г., но отмени тази кампания и официално обяви първия си продукт през 2018 г.

​Оттогава демонстрира потенциални приложения в обучението на астронавтите, практиката на тренировки при аварийна евакуация и други симулационни сценарии. Създателите не изключват възможностите за игри и развлечения, но на стойност около 5000 долара, това не е аксесоар за домашно развлечение.

Автор

Tagged: ,

Коментирайте....