Apple представиха новите си продукти по време на Peek Performance

Оценете тази статия...

На 8 март беше събитието на Apple Peek Performance, където представиха нова версия на iPhone SE с най-новия си мобилен процесор и 5G, нов настолен Mac, насочен към креативни професионалисти, и външен монитор, който няма начална цена от $5000 (най-накрая). Ако търсите бърз преглед, ето най-големите съобщения, които Apple направи в едночасовата си презентация.

Нов процесор Apple M1 Ultra.

Нов процесор Apple M1 Ultra

Apple обяви ново допълнение към своята гама Apple Silicon – M1 Ultra. Това са просто казано два чипа M1 Max, събрани в едно, поддържащи до 128 GB RAM. Apple казва, че е осем пъти по-бърз от стандартния чип M1. M1 Ultra ще бъде наличен в Mac Studio и вероятно в Mac Pro, който Apple загатва като предстоящ следващ продукт.

Mac Studio с процесор M1 Ultra.

Mac Studio с процесор M1 Ultra.
Mac Studio с процесор M1 Ultra

Mac Studio е най-новото в гамата Mac на Apple – всъщност е като Mac Mini, насочен към креативни професионалисти, с тонове I/O (има поне четири Thunderbolt порта и слот за SD карта отпред), охлаждане и процесорна мощност. Версията M1 Max започва от $1,999, а версията M1 Ultra започва от $3,999.

Apple Studio Display 27″

Apple Studio Display има 27-инчов, 5K екран, затворен в алуминиев корпус. Дисплеят може да достигне до 600 нита яркост, поддържа P3 широк цвят и работи с функцията TrueTone на macOS. Над екрана има 12-мегапикселова ултраширока камера за видеоконферентна връзка. Първият нов потребителски монитор на Apple от години е наличен за поръчка сега, като доставките започват на 18 март.

Apple Studio Display
Apple Studio Display

При поръчка можете да изберете дали искате модел, който може да се настройва по височина, като това удоволствие ще е около $400.

iPhone SE с 5G и Touch ID и зелен iPhone 13.

Новият iPhone SE носи разширените функции на най-новия процесор A15 на Apple в по-евтин вариант и цена, която започва от $429. Apple изглежда омаловажава новото 5G радио на SE и вместо това се фокусира върху факта, че можете да получите изживяване, подобно на по-скъпите устройства iPhone 13 в същия 4,7-инчов размер – включително Touch ID – когато стартира на 18 март.

Серията iPhone 13 пък има нов зелен цвят, докато Pro телефоните ще се предлагат в „алпийско зелено“. Очаквайте предварителни поръчки от петък, а наличност от 18 март.

С обявяването на Mac Studio и Studio Display бяха премахнати опциите за поръчка на iMac 27″ от сайта на гиганта, което подсказва, че това устройства ще бъде спряно от производство скоро, въпреки, че не беше обявено на презентацията.

Автор

Tagged: , , , ,