Помощ да останете здрави и във форма

Оценете тази статия...

Как да използвате приложението Health на iPhone

Днешната политическа сцена е хаотична, поколенията се гледат с пренебрежение едно към друго, а екосистемата на планетата продължава да крета – но поне можете да се погрижите за себе си.

Medical Info

Едно от първите неща, които може да искате да направите, е да настроите медицинска информация. Когато за първи път влезете в приложението Health, ще видите покана за създаване на медицински номер. Докоснете „Get Started” и въведете всички медицински състояния, алергии, лекарства, които приемате и кръвна група; можете също да добавите спешен контакт от списъка си с контакти. След това, когато вие (или някой друг) докоснете връзката Emergency на заключен екран, не само ще можете да извършите спешно повикване, но и ще имате достъп до медицинска информация (като докоснете връзка в долната част -ляв ъгъл) и информация за контакт при спешни случаи. 

След като започнете да използвате приложението Health, можете да редактирате, добавяте или просто да преглеждате медицинската си информация, като докоснете иконата на профила в горния десен ъгъл на екрана Summary. Можете също така да настроите връзка към вашите медицински записи (ако те са налични от вашия доставчик) и да проверите настройките за поверителност за всички устройства, които може да сте свързали с приложението Health (например Apple Watch). Можете също да експортирате всичките си здравни данни чрез .XML файлове.

1-ви настройки и Екран Summary

Актуализираното приложение за здраве на Apple, което се появи с iOS 13, ви позволява да наблюдавате здравословното си състояние, да предоставяте важна информация за донорство в случай на злополука или внезапно заболяване и да проследявате фитнес режима си.

Когато го задействате за пръв път, получавате приветствен екран, който предлага кратко извличане на новите функции, който според Apple включва преработен обобщен дисплей, по-добро представяне на вашите данни и проследяване на менструалния цикъл. След това ще бъдете поканени да въведете основна информация – име, дата на раждане, пол, ръст и тегло – и след това ще бъдете изведени на главния екран с резюме, който ви дава преглед на текущата ви статистика, в зависимост от това какво искате да знаете.

Вашата информация по категории

Екранът „Резюме“ може да изглежда прост, но тук има много данни за здравето и физическите упражнения. В долната част на екрана докоснете иконата „Преглед“, за да видите различни категории, които можете да поискате от приложението да проследява. Например изберете „Сърце“ и можете да поискате от него да следи променливостта на сърдечната честота или наситеността с кислород, наред с други неща. Изберете „Дейност“ и можете да проследявате разстоянието за колоездене, минути за упражнения, изкачени етажи, разстояние на инвалидна количка и много други.

 Ако искате да видите всички категории и всички дейности в един дълъг списък, има и начин да го направите. На страницата „Резюме“ до заглавката на тема „Любими“ натиснете връзката „Редактиране“ и след това изберете раздела „Всички“. Ще получите списък с всяка дейност, която има, и след това можете да изберете кои от тях искате да се показват на страницата Резюме. (Въпреки това няма да можете да видите никоя от данните; за това все още трябва да отидете на тази икона „Преглед“.)

В крайна сметка, докато продължите да използвате приложението, ще видите категория „Акценти“, добавена на екрана „Обобщение“, която ще показва информация от  Apple, „приложенията и устройствата, които използвате най-много.“ Можете също да получите известия в горната част на екрана „Обобщение“ – например, ако открие необичайни показания или по-високо от обичайното ниво на звука от слушалките ви.

Apple създаде добър уводен видеоклип към някои от характеристиките на новото си приложение Health. Отделете няколко минути, за да го гледате, или просто влезте в приложението си и го настройте. Не е трудно и определено си заслужава.

Автор

Tagged: ,

Коментирайте....