Apple обяви Apple Watch Series 6 с възможност за измерване на нивата на кислород в кръвта

Оценете тази статия...

И много други подобрения.

Apple обяви Apple Watch Series 6, най-новият в линията си популярни интелигентни часовници. Моделът от серия 6 запазва същия цялостен дизайн, представен с Apple Watch Series 4, но добавя разнообразие от нови сензори, които позволяват неща като мониторинг на кислорода в кръвта и по-добро проследяване на съня.

Apple казва, че Series 6 може да измерва нивата на кислород в кръвта за около 15 секунди, използвайки както червена, така и инфрачервена светлина. Компанията казва, че си партнира със здравни мрежи, за да започне мащабни проучвания, използващи новата функция за измерване на кислород в кръвта, включително тестване, за да види дали може да открие дали човек е заразен с COVID-19.

Цени, цветове, подобрения

Apple Watch Series 6 ще се предлага на цена от $ 399 за 40-милиметров модел, същата цена като текущата серия 5. Моделите с опция за мобилни данни започват от $ 499. Серията 6 е налична за поръчка от вчера, 15 Септември, а доставките започват от Петък, 18 Септември. Като част от усилията си за намаляване на отпадъците, Apple казва, че няма да включва USB захранващ адаптер в кутията с часовника Series 6, а само кабела за зареждане.

Серията 6 се предлага и с новия процесор S6, който обещава до 20 процента по-бърза работа. Той се основава на вътрешния чип A13 на Apple и носи първата голяма актуализация на производителността на Apple Watch след Series 4, като се има предвид, че миналогодишният модел Series 5 използва същия процесор S4 (ребрандиран като S5 с други допълнения като компас и нов контролер на дисплея). Apple казва, че осигурява подобрена производителност, като същевременно запазва 18 часа живот на батерията като предишния модел. Серията 6 обаче може да се зарежда по-бързо, преминавайки от нула до пълна готовност за около час и половина.

Ще можете да поръчате Series 6 в сиво, сребърно, златно или синьо алуминиево покритие или нова ЧЕРВЕНА версия на продукта, която има поразително червено покритие. Моделът от неръждаема стомана се предлага в графит, жълто злато или сребро. Моделът от най-висок клас се предлага в естествен или черен титан, но тази година няма керамични опции.

В допълнение, Apple дебютира нова функция, наречена Family Setup, която позволява на родителите да настроят и управляват часовници на Apple за своите деца, които нямат собствени iPhone. Родителите ще могат да управляват на кой детето може да изпраща съобщения или да се обажда от часовника, да настройват сигнали за местоположение и да добавят режими „не безпокойте“ за учебно време. Ново лице на часовника ще информира учителите, че часовникът е в режим DND от един поглед. Family Setup изисква Apple Watch с опция за мобилни данни и ще бъде достъпен само до определени региони в началото.

Автор

Tagged: , ,

Коментирайте....