Horizon Zero Dawn идва на PC

Оценете тази статия...

От Sony потвърдиха идването на Horizon Zero Dawn и на PC

Едно от най-големите заглавия при игрите за PS4 ще е достъпно и за PC. Това обявиха от Sony като посочиха крайна дата на проекта лятото на 2020. Засега няма много информация около точната дата и какво да очакваме, но Хермен Хълст, който управлява PlayStation Worldwide Studios, потвърди в блог, че заглавието идва за PC това лято, а в Steam вече можете да се намери като име на Sony. 

„Мисля, че е важно да останем отворени за нови идеи как да въведем повече хора в PlayStation и да покажем на хората може би това, което им е липсвало“, каза Хълст в интервю. “Според мен Horizon Zero Dawn просто приляга чудесно в конкретния случай.”

Забелязва се един тренд, големи заглавия за PS4 да преминават и към други платформи, a Horizon Zero Dawn е първата еклсклузивна PS4 игра, която ще го направи. Досега PlayStation винаги са ограничавали достъпа до игри, които са ексклузивни за конзолата, както са God Of War или Sider Man, но явно тази тенденция подлежи на преразглеждане. Заглавия като Death Stranding и MLB: The Show ще се появят също в следващата година.

От Sony побързаха да отрекат идеите за масово пускане на игри за няколко платформи, като това донякъде се подкрепя от тяхната стратегия през изминалите години. Винаги са ползвали ексклузивните заглавия за да повишат продажбите на устройства и аксесоари. Може това да се промени в следващите години, но засега, с наближаването на PlayStation 5 се съмняваме да видим много други игри на различни платформи, а заедно с PS5 се очаква излизането и на продължението на Horizon Zero Dawn 2.

Ако тя е и малко близо до атмосферата на RPG света, в който убиваме огромен механичен T-Rex и други динозаври вече 4 години, бързо ще стане хит и фаворит на много запалянковци. Horizon Zero Dawn 2 в комбинация със силните спецификации на PS5 определено би било нещо, което да наклони везните към покупка на нова конзола – все пак по същата причина имам и PS4, а съм сигурен, че и много от вас.

Автор

Tagged: ,

Коментирайте....