Контролирайте вашият Умен Дом / SmartHome в Windows

Оценете тази статия...

Windows е най-разпространената операционна система, но има толкова много приложения и скрити възможности, че не всеки има физическото време да се научи да борави с тях.

В тази статия ще ви споделим един трик, с който ще може да управлявате вашите умни домове през компютъра си, чрез една скрита опция на настолният ви компютър или лаптоп. За целта трябва имате Windows 10 с интелигентният асистент Cortana.

Настройката е малко трудна за намиране, тъй като не можете просто да търсите в лентата Cortana за интелигентен дом или „свързан дом“. Вместо това трябва да търсите Cortana Notebook, който извежда списък с предмети, напомняния и предложени задачи за Cortana. Въпреки това, за да намерите свързаната домашна функция, ще трябва да щракнете върху раздела Управление на умения в горния десен ъгъл на изскачащия прозорец. ​ Оттам превъртете надолу и щракнете в Свързан дом.

Първо, превключете опцията в горната част на Активиране на свързания дом, след което можете да влезете във всички ваши устройства за умен дом – включително Nest, SmartThings, Ecobee, Honeywell и Hue – и да ги свържете с Cortana. След като сте готови, всичко, което трябва да направите, е да кажете “Ей Кортана, задай термостата на 70 градуса.”

Автор

Tagged: , , , , , , ,

Коментирайте....