[CES 2021] LG представиха телевизори от ново поколение и гейминг монитор

Оценете тази статия...

LG OLED телевизори и 31.5″ 4K OLED гейминг монитор са само част от новостите представени вчера на онлайн събитието CES 2021.

През вчерашният ден се проведе първата презентация на много компании участващи в CES 2021 – LG, Samsung, AMD, Nvidia и други, но най-запомнящи останаха новият разгъваем телефон LG Rollable, техните нови телевизори и гейминг монитор.В тази статия ще ви запознаем с детайлите, които имаме за сериите телевизори, които да очакваме.

LG обяви новата си гама OLED телевизори на CES 2021, с различни модели в различни размери и в различни продуктови гами. Въпреки че наличната информация е малко трудна за дешифриране, изглежда, че има поне пет диапазона на предстоящите OLED телевизори от LG – A1, B1, C1, G1 и Z1 – които ще отговарят на различни ценови и функционални сегменти. Обхватът C1 изглежда е опцията за среден клас тук, която ще се предлага в размери от 48 инча до внушителните 83 инча.

Новата гама LG OLED телевизори беше обявена заедно с QNED TV гамата от мини LED телевизори, която беше загатната преди няколко седмици. Новата продуктова гама включва телевизори NanoCell, както и нов 4K OLED монитор с 31,5-инчов дисплей, насочен към творчески професионалисти. Казва се, че мониторът покрива 99 процента от цветовия спектър DCI-P3 и Adobe RGB и има много портове за свързаност.

LG представиха 31.5" 4K OLED гейминг монитор на CES

Всички нови телевизори на LG ще работят на платформата webOS 6.0 smart TV, докато новият процесор за картини Alpha 9 Gen 4 ще захранва някои модели, включително C1, G1 и Z1, някои QNED модели и някои модели NanoCell. Процесорът също така включва виртуален 5.1.2 съраунд звук в телевизорите, заедно с възможността да открива жанра на съдържанието и да оптимизира съответно качеството на картината. HDR формати до Dolby Vision IQ и Dolby Atmos също ще се поддържат на новите телевизори.

Въпреки че всичко звучи малко объркващо по отношение на спецификациите, ключовият извод тук е, че новата гама телевизори OLED, QNED Mini LED и NanoCell на LG са актуализирани с най-новите технологии и стандарти и ще бъдат достъпни на световните пазари през следващите седмици. Ценообразуването и конкретната наличност в региона все още не са обявени.

Нещо интересно, за което почти не се говори е визията на LG за бъдещите телевизори.

Прозрачният OLED е технология, която максимизира предимствата на OLED и може да се използва на различни места в ежедневието ни, от магазини, търговски центрове и архитектурен интериор до автономни превозни средства, влакове на метрото и самолети “, каза Jong-sun Park, LG Display старши вицепрезидент и ръководител на търговския бизнес.

Той ще прерасне в дисплей от следващо поколение, който може да промени съществуващата парадигма на дисплея.

Прозрачен телевизор от LG
Прозрачен телевизор от LG

Автор

Tagged: , , , , , , , , , ,

Коментирайте....