Asus ROG Swift PG32UQ – първият в света 32-инчов 2.1 HDMI геймърски монитор

Оценете тази статия...

Покрай новите продукти на CES 2021, които ще поставят насоката на IT индустрията през тази година, за малко да се пропусне и новото УАУ при Asus – гейминг монитор Asus ROG Swift PG32UQ.

Характеристики

HDMI 2.1, който може да се похвали с достатъчна честотна лента, за да покаже до 4K резолюция при 120 кадъра в секунда. Списъкът със съвместимите устройства обхваща почти всички – Windows PC, Xbox Series X и PS5.

Свързването чрез DisplayPort 1.4 позволява на този монитор да показва 4K при 144Hz честота на опресняване на компютър, ако имате нужните компоненти. За тази функция Asus използва технология, наречена Display Stream Compression (DSC), която компресира UHD потоци без осезаемо спадане на визуалното качество.

Asus казват, че ROG Swift PG32UQ в момента е в процес на сертифициране. При стартирането той трябва да е съвместим с режима на Nvidia с променлива честота на опресняване.

Asus ROG Swift PG32UQ
Asus ROG Swift PG32UQ

Цена и очаквана дата за ROG Swift PG32UQ

Няма много яснота около цената на монитора, но очаквайте PG32UQ да струва поне 900 евро. Такъв ценови клас поддържат гейминг мониторите на Acer от последно поколение.

ROG Swift PG32UQ няма да се достави преди Q2 2021 и ще поддържа HDR 600. Това ще му позволява да достигне 600 cd / m2 пикова яркост. Това е малко по-ярко от гореспоменатите Acer Nitro, но все още е сравнително тъмно до много други HDR-готови дисплеи. Дисплеят е калибриран фабрично за точност на цветовете, с пълно покритие на sRGB гамата и 98 процента от гамата DCI-P3.

Автор

Tagged: , , , , , , ,

Коментирайте....