Apple анонсира нов iPad Air, който прилича на iPad Pro, със стартова цена от $599

Оценете тази статия...

Apple казва, че новият iPad Air ще се предлага от следващия месец в пет цвята: сребърен, космически сив, розово златен, зелен и небесно син, на цена от $599.

Apple представи снощи нов iPad Air, който изглежда много подобен на iPad Pro. Това е значителна промяна в дизайна от сегашния Air, който беше съживен миналата година, за да застане между iPad и iPad Pro. За разлика от старият модел този нов iPad Air има много по-тънки рамки около дисплея.

Apple използва по-голям 10,9-инчов Liquid Retina дисплей (2360 x 1640) на този нов iPad Air, който е изцяло ламиниран с поддръжка True Tone и антирефлексно покритие. За да оптимизира този дисплей, Apple премести сензора за пръстови отпечатъци Touch ID в бутона за захранване в горната част. Това го прави първият iPad с биометрични данни, вградени в бутона за захранване.

Apple прави някои големи промени в чиповете, захранващи този таблет. Той ще се захранва от Apple A14 Bionic, 5nm чип с шест-ядрен процесор и 11,8 милиарда транзистора. Apple обещава 40% подобрение на производителността спрямо последния iPad Air и подобрена графична поддръжка, благодарение на новия четириядрен графичен процесор.

Apple преминава към USB-C и на iPad Air, подобно на iPad Pro, и ще поддържа 20W зареждане и 5Gbps трансфер на данни. Wi-Fi 6 също е включен и ще се предлагат опционални LTE модели, като Apple обещава 60 процента по-бърза LTE свързаност. Относно камерата, Apple дори заема 12-мегапикселовата задна камера от iPad Pro и я надгражда с подобрена видео стабилизация. Предна 7-мегапикселова FaceTime HD камера е монтирана в Air, с интелигентен HDR и поддръжка за 1080p 60fps видеозаснемане.

Apple очевидно освежи iPad Air, за да доведе повечето функции на iPad Pro до по-достъпна цена. На iPad Air все още липсва дисплей с висока честота на опресняване от 120 Hz, който се намира в iPad Pro, поддръжка на Face ID и новата му камера lidar. Ако все пак можете да живеете без тези функции, тогава iPad Air изглежда като правилният избор за вас.

Автор

Tagged: ,

Коментирайте....