Xiaomi Mijia Smart Yuba Pro – отопление за банята и много повече

Оценете тази статия...

Може би скоро ще видим Смарт отопление за банята от Xiaomi?

Лятото свърши, въпреки някои слънчеви проблясъци и високи температури да съпътстват дните ни, но неизбежно ще се срещнем със студения сезон и тези, които стават рано сутринта, много добре знаят колко е досадно да си в банята на студено в очакване на радиаторите да заработят. От Xiaomi също са наясно с този проблем и работят за отстраняването му.

Xiaomi стартира програма за финансиране на новият им Смарт продукт за баня – Mijia Smart Yuba Pro. По първоначална информация той ще се предлага предимно в Китай, но естествено сайтове като АлиЕкспрес ще доставят и до останалата част от света.

Продуктът все още не е напълно официален и ще бъде окончателно представен за есенната разпродажба, но компанията специално иска да наблегне кой ще бъде специфичният плюс на продукта Mijia Smart Yuba Pro – възможността за отопление стаята за рекордно време, всъщност ще отнеме само 1 минута, за да се повиши температурата с 10 ° C.

Mijia Smart Yuba Pro е устройство, което разполага с много функции, главната, от които е да нагрява въздуха в помещението. Главното му предназначение е да се монтира в банята и чрез вграденият керамичен 2800W нагревател ще вдига градусите с 10 за минута или до зададена от нас температура. До тук като цяло си звучи като климатик за банята, но следващите фукнции го различават от това.

Функции, управление и монтаж.

Mijia Smart Yuba Pro е предлага отопление, продухване, вентилация, сушене или изпаряване. Управлява се чрез контролен панел, който е напълно безжичен, така че не се нуждае от монтаж в стената или през мобилно приложение. Контролният модул е с 3″ екран и 10 бутона, а вградената батерия по спецификации му позволява да работи до 2 години без прекъсване.

Другите функции като сушене, вентилация, продухване и изпаряване се настройват на степени от потребителя, като е възможно да се регулира интензивността и продължителността на сушене. Дрехите ви ще бъдат ефективно изсушени, без риск от плесен или влага.

Естествено предвид това, че се монтира на тавана, Mijia Smart Yuba Pro ще осветява помещението. Предлагат се няколко режима и сила на светлината, но по-интересното е Нощният режим, при който вграденият датчик за движение ще включва осветлението, когато засече движение в банята – удобно, нали?

Цената?

Цената е повече от смешна. Тези от вас, които са монтирали радиатори и отопление в банята, знаете, че е нужно да се дадат стотици левове за да се направи качествено. Тук случая не е такъв – Xiaomi Mijia Smart Yuba Pro стартира в Китай за 80-90 евро, а в бъдещи доставки до Европа се очаква единствено да се начислява доставка, като допълнителен разход.

Ако се замислите какви са разходите на едно обикновенно домакинство за обурудване на банята ще разберете, че наистина си заслужава. Като се сметнат плафон, осветление, радиатор/отопление и вече сте стигнали 200лв, а Xiaomi Mijia Smart Yuba Pro за същата цена предлага и сушене на дрехи, вентилация и контрол на влажността.

Очакваме със затаен дъх кога ще са налични доставки за Европа и ще ви държим в течение.

Автор

Tagged: , , , , ,

Коментирайте....