Xiaomi Mi Fit вече е Zepp Life

Оценете тази статия...

Xiaomi се отказа от приложението Mi Fit, използвано от тяхната емблематична гама фитнес тракери Mi Band, в полза на новото приложение Zepp Life от компанията майка на Amazfit Zepp Health.

По-новите устройства за носене на Xiaomi ще използват ново приложение Mi Fitness, което обединява Xiaomi Health и Xiaomi Wear/Xiaomi Wear Lite. Но потребителите на по-стари устройства на Xiaomi, като Mi Band 6, ще преминат към приложението Zepp Life. То ще се предлага във всички региони, включително Китай, за iOS и Android и е вече достъпно.

Xiaomi Mi Fit вече е Zepp Life
Xiaomi Mi Fit вече е Zepp Life

Какво означава промяната от Xiaomi Mi Fit към Zepp Life?

Изглежда странно решение от гледна точка на Xiaomi хората да взаимодействат с различна марка и от формулировката на изявление на говорител, може компанията да не е имала голям избор в това решение.

Тази стъпка може да означава нещо като превземане на земя от Huami/Zepp, заграбвайки милионите потребители на Xiaomi към своята екосистема.

„Новото приложение Zepp Life се фокусира повече върху здравето и ежедневната активност на всеки потребител, за да осигури по-добро потребителско изживяване“, каза говорител на Huami.

Новото приложение My Fitness е написано за по-нови устройства и в момента поддържа, например Xiaomi Smart Band 6. Очаква се това приложение също да бъде дом на новите гривни като Xiaomi Band 7, Redmi Smart Band Pro, както и новият Xiaomi Watch S1 и S1 Active.

Автор

Tagged: , , ,