Пълно зареждане за 20 минути – новото 80W безжично зарядно на Xiaomi

Оценете тази статия...

Xiaomi обяви следващия си залп във войните за бързо зареждане, нов 80W безжичен метод, за който компанията твърди, че побеждава всеки друг конкурент.

Xiaomi не съобщава кога всъщност ще се достави телефон с 80W безжично зареждане, но не бива да е твърде далеч. През последните няколко години компанията постоянно пуска телефони с все по-високи спецификации за безжична мощност, като Mi 10 Ultra излезе едва преди няколко месеца.

Твърди се, че решението от 80W може да зарежда батерия от 4000 mAh до 50 процента за осем минути и 100 процента пълна за 19 минути.

Xiaomi вече има най-бързото безжично зареждане на телефон, което е налично за доставка – Xiaomi Mi 10 Ultra има 50W безжична технология, която може напълно да зареди батерията си от 4500 mAh за 40 минути. Oppo наскоро обяви устройство от 65W, за което се твърди, че може да зарежда батерия от 4000 mAh за 30 минути, но технологията все още не се доставя в търговско устройство. Бързото безжично зареждане е много по-рядко срещано извън Китай, където компании като Huawei и Xiaomi от известно време работят в постоянно състезание.

В 21-ви век всички се стремят да ползват минимален брой допълнителни устройства и кабели и има огромен наплив на безжични зареждащи устройства. Внимавайте при избора си и винаги проверявайте колко е максимално допустимата мощност, с която може да се зарежда вашият телефон.

Най-бързата опция, която е широко достъпна на Запад, е OnePlus 8 Pro, която има опционално 30W безжично зарядно устройство. Новите зарядни устройства на Apple MagSafe за iPhone 12 пък зареждат до 15W, а по-долу можете да видите кратко видео, в което се показва теста на Xiaomi 80W безжично зарядно с модифициран Xiaomi Mi 10 Pro.

Автор

Tagged: , , ,

Коментирайте....