Wikipedia с нов дизайн през 2021

Оценете тази статия...

Wikipedia е неразделна част от уеб културата в продължение на почти двадесет години, като позволява на потребителите да разглеждат милионите си текстови и енциклопедични записи от своя компютър, таблет или телефон.

Цялостният облик на Wikipedia на настолни компютри се променя за първи път от десетилетие, за да направи сайта по-достъпен за нови потребители и честно казано промяната е положителна. Очаква се цялостно подобрение на работа на платформата и десетки визуални промени. Пълен списък с тях можете да видите на този линк, като има анимирани инструкции какво да очакваме.

Компанията майка Wikimedia Foundation, обяви в публикация в блог, че промените ще се случват „постепенно за дълъг период от време“, позволявайки на потребителите да тестват новите функции, преди да бъдат пуснати официално, но че планира да преработи целия външен вид на настолната версия на Уикипедия до края на 2021 г. Не се казва дали мобилната версия ще получи същия редизайн.

Сгъваемата странична лента ще бъде първата промяна, която ще бъде въведена. Това ще позволи на потребителите да свият менюто отляво на всяка страница, да намалят разсейването и да ограничат неподходящото съдържание и връзки вляво на екрана ви, за да улеснят фокусирането. Сайтът ще добави и лесен бутон, за да превключите езика на страницата, която четете с едно кликване. Уикипедия също ще добави подобрения в инструмента за търсене в сайта, за да улесни намирането на други страници и ще преконфигурира логото, за да го направи по-малко на всяка страница.

Автор

Tagged: , ,

Коментирайте....