WD My Book Live застрашени от изтриване, заради вирус

Оценете тази статия...

Ако притежавате WD My Book Live NAS веднага го изключете. Western Digital потвърдиха, че зловреден софтуер атакува споменатите устройства и изтрива информацията на тях. Потребителите са открили, че техните данни изглежда са били изтрити от устройството, без действия от тяхна страна.

В публикация на форума си WD казва, че загубата на данни изглежда е резултат от „злонамерен софтуер“.

От компанията съветват всички собственици на My Book Live или My Book Live Duo да изключат своите устройства от интернет, за да защитят данните си.

Някои потребители на форума на WD съобщават, че устройствата им са фабрично нулирани, докато други съобщават, че са видели непозната страница, която иска парола. В повечето случаи засегнатите казват, че всички данни на устройството изглежда са изчезнали, като тяхната файлова структура или остава непокътната, но с празни папки или изобщо няма папки, с изключение на тези, които идват по подразбиране на устройството.

Компанията изпрати изявления до Ars Technica, които до голяма степен са като публикациите си във форума, казвайки, че WD разследва инцидента и не вярва, че сървърите са компрометирани.

Ще следим темата и ще ви информираме с новостите.

Автор

Tagged: , , , ,

Коментирайте....