Супер новина за феновете на Call Of Duty Warzone – Verdansk се завръща

Оценете тази статия...

Прочетохте правилно. Verdansk, любимата дестинация на феновете на Call of Duty Warzone, се завръща и съвсем скоро ще можем отново да се впуснем в епични битки, на PC, PS4, PS5 и Xbox. Коя ви е любимата дроп локация?

През двете години след излизането на Warzone, максимум две карти са били на фокус едновременно. Докато Verdansk беше първа, по-малката Rebirth Island скоро се присъедини до нея и скоро се превърна в най-играният мод на Call of Duty Warzone. Решението на Activision да заменят Verdansk с Caldera беше очаквано с месеци, но все пак беше посрещнато с много смесени реакции, а голям брой играчи се отказаха от играта след промяната.

Новината, че отново ще видим Verdansk, е потвърдена от разработчиците на Warzone, но това не означава, че Caldera ще изчезне. Идеята е да има ротация между картите Caldera и Verdansk, като в момента все още се уточнява на какъв период да бъде. Един от вариантите, който се обсъжда, е картата да бъде сменяна на всеки сезон.

Call of Duty Warzone Verdansk
Call of Duty Warzone Verdansk

Всъщност можехме да имаме и двете карти много отдавна, но разработчиците се борят с един проблем от месеци – размера на играта. Немалко пъти сме повдигали въпроса защо други конкурентни игри намалят размера си, докато на Call of Duty Warzone само се увеличава и трябва да заделим солидните 200GB+, за да я имаме.

Основата на проблема, който разработчиците се опитват да разрешат, е как да не увеличават размера на играта, а да върнат Verdansk.

„Ако премахнем Caldera и кажем, добре, ще се върнем във Verdansk, това по същество може да е повторно изтегляне на размера на Warzone.“ каза Джош Бридж, говорител на компанията.

Казусът и думите му звучат напълно логично. Ако на всяка смяна на картата, дали на сезон, седмица или месец, се налага наново да се изтрият, свалят и инсталират 200GB, това може да откаже много от играчите. А да не говорим и за напрежението, което ще се окаже върху нашите гейминг конфигурации и износване на твърдите дискове и SSD. Все пак за това са направени – да се трие и сваля информация – но всеки килобайт оказва влияние и намаля живота.

Бъдете сигурни обаче, че се работи по решение на този проблем с размера на файла, за да се даде възможност за ротация на картата в Warzone.

„Там положихме много повече усилия“, каза Джош Бридж. „Как да сортираме това на техническо ниво, за да можем да имаме тази ротация? Наистина го разглеждаме.”

Въпреки, че все още няма други потвърдени детайли, като дата, на която да очакваме Verdansk, самата идея, че се работи по въпроса е една положителна новина.

Автор

Tagged: , , ,