Ubiquiti с пробив в сигурността

Оценете тази статия...

Един от най-големите производители на рутери, камери и устройства за сигурност, Ubiquiti с пробив в сигурността. Компанията, която се слави с най-голям контрол на данните и сигурността е претърпяла загуба на лични данни.

Въпреки че компанията казва, че не е намерила доказателства за достъп до нашите потребителски данни, тя също „не може да бъде сигурна, че потребителските данни не са били изложени“.


Не звучи толкова лошо, колкото други пробиви, но е досадна новина от компания, която се гордее с това, че предоставя на потребителите контрол. Ubiquiti не идентифицира името на доставчика, от който идва пробива в сигурността. Призовава клиентите да сменят паролите си и да активират многофакторно удостоверяване.

Промяната на фабричните пароли за мрежово оборудване е добра хигиена на киберсигурността и задължителна след пробив.

18 000 КОМПАНИИ ЗАСЕГНАТИ ОТ ВИРУС – INTEL, NVIDIA, CISCO СЪЩО

Ето предупреждението от Ubiquiti за пробива в сигурността:

Наскоро разбрахме за неоторизиран достъп до някои от нашите системи за информационни технологии, хоствани от облачен доставчик от трета страна. Нямаме индикации, че има неразрешена дейност по отношение на акаунт на който и да е потребител. Понастоящем не сме запознати с доказателства за достъп до бази данни, които хостват потребителски данни, но не можем да сме сигурни, че потребителските данни не са били изложени. Тези данни могат да включват вашето име, имейл адрес и еднопосочна криптирана парола за вашия акаунт (в технически план паролите се хешират и “посоляват”). Данните могат да включват и вашия адрес и телефонен номер, ако сте ни предоставили това.

Като предпазна мярка ви препоръчваме да промените паролата си. Препоръчваме ви също да промените паролата си на всеки уебсайт, където използвате същия потребителски идентификатор или парола. И накрая, препоръчваме да активирате двуфакторно удостоверяване на вашите акаунти в Ubiquiti, ако още не сте го направили.

Извиняваме се и дълбоко съжаляваме за евентуално причиненото неудобство. Ние приемаме сигурността на вашата информация много сериозно и оценяваме вашето продължаващо доверие.

Благодаря, Екип на Ubiquiti

Трябва да сме много внимателни и да спазваме добро ниво на сигурност, защото дори големите компании не могат да гарантират нашата онлайн сигурност.

АКО ПОЛЗВАТЕ AVAST ЛИЧНИТЕ ВИ ДАННИ СА ПРОДАДЕНИ ОНЛАЙН

Автор

Tagged: , , ,

Коментирайте....