Revolut СмартМакс

Revolut е онлайн услуга, която замества изцяло вашата банка като предлага план без месечни/годишни такси и предлага по-богат и лесен контрол на продуктите си от всяка банкова институция – търгуване с акции и крипто валути, застраховки и мигновенни валутни преводи на банков курс.

Facebook Dark Mode

Включването на тъмен режим в Messenger отнема само няколко докосвания: Отворете Facebook Messenger и докоснете иконата на вашия профил в горния ляв ъгъл. Превключването на Тъмния режим ще бъде първата опция под снимката на вашия профил. Включете тъмния режим и гледайте как цялото бяло моментално се заменя с черно. Ако все още нямате Dark Mode, можете да изчакате, докато Facebook напълно разгърне функцията на всички, или можете да опитате да изпратите емоджи на полумесеца (□) в разговор, за да отключите предишната скрита функция.

Контролирайте вашият Умен Дом / Smart Home в Windows

Cortana вече може да контролира всички ваши умни домашни устройства и през Windows 10. Настройката е малко трудна за намиране, тъй като не можете просто да търсите в лентата Cortana за интелигентен дом или „свързан дом“. Вместо това трябва да търсите Cortana Notebook, който извежда списък с предмети, напомняния и предложени задачи за Cortana. Въпреки това, за да намерите свързаната домашна функция, ще трябва да щракнете върху раздела Управление на умения в горния десен ъгъл на изскачащия прозорец. ​ Оттам превъртете надолу и щракнете в Свързан дом. Първо, превключете опцията в горната част на Активиране на свързания дом, след което можете да влезете във всички ваши устройства за умен дом – включително Nest, SmartThings, Ecobee, Honeywell и Hue – и да се свържете с Cortana. След като сте активирани, всичко, което трябва да направите, е да кажете “Ей Кортана, задайте термостата на 70 градуса.”

Скрит Гейминг бар

С помощта на командата Windows key-G можете да извикате новата и подобрена лента за игри. Това ви позволява да превключите вашия Windows компютър в режим на игри (който обединява системните ресурси към играта, изключва известията и ви позволява да записвате и излъчвате своите игри), заедно с добавени панели за контрол на аудиото ви. Можете също така да търсите в лентата за игри в менюто Старт, за да конфигурирате персонализирани клавишни комбинации за включване на микрофона, заснемане на екрана, таймер за запис и още и други, докато играете.

Резервни копия в iCloud

Автоматично архивиране на вашите снимки. Преминете на главния екран за настройки и докоснете името си. Отидете на iCloud->Photos и превключете iCloud Photos на „включено“. Това автоматично ще качи всички ваши снимки и видеоклипове в iCloud. Автоматично архивиране на вашите приложения. Можете също да зададете други архиви за неща като Поща, Съобщения, Контакти и други отделни приложения. Автоматично архивирайте телефона си. Превъртете надолу до iCloud Backup и щракнете върху Back Up Now, за да архивирате неща като данни, настройки и снимки.

Активиране на „God Mode“

Вие сте активен потребител, който иска пълен достъп до вашият компютър? „God Mode“ е за вас. Щракнете с десния бутон върху Работния плот> Ново> Папка. Преименувайте новата папка с този малък код: GodMode. {ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} За да влезете в прозореца “Режим на Бог”, щракнете двукратно върху папката и куфейте.

Дайте WIndows Update на пауза

Всички знаем, че актуализациите са важни. Те дават на вашата ОС най-новите функции, обновления за сигурност и други. Но понякога просто искате Windows да ви остави на мира без тези непрекъснати изскачащи прозорци. ​ Ако отидете на Настройки > Актуализации и сигурност > Актуализация на Windows, ако сте изтеглили актуализацията през май 2019 г. (да, това е малко иронично), ще видите опции за пауза на актуализациите на функциите. Опциите варират в зависимост от това коя версия на Windows 10 имате (Home vs. Pro), но ето че това е прекъсване.

Заглушете известията в Windows с помощта на Focus Assist

Известен преди като Quiet Hours, Focus Assist е преработена функция, която ви дава по-голям контрол върху известията, които се появяват на вашия компютър. ​Отворете Настройки> Система> Фокусиране и след това изберете опциите за персонализиране на известия за всичко – от контакти и приложения до аларми за специфична задача.

Коментирайте....