Spotify HiFi идва тази година специално за аудиофилите

Оценете тази статия...

Spotify HiFi е аудио стрийминг без загуби, който идва по-късно тази година. Новината беше обявена вчера на виртуалното събитие на компанията Spotify „Stream On“.


Spotify HiFi ще бъде достъпен по-късно тази година и „ще доставя музика в CD качество, аудио формат без загуби на вашето устройство и високоговорители с активиран Spotify Connect, което означава, че феновете ще могат да изпитат повече дълбочина и яснота, докато се наслаждават на любимите си песни“.

Битката на титаните, Apple Music и Spotify, преминава на ново ниво, на което Apple изостава. Amazon пусна Amazon Music HD още през 2019 г. за $14.99 на месец, а Tidal предлагат високото HiFi качество още от самото начало за $19.99.

Spotify правеше малки тестове за по-високо качество на стрийминг в миналото, но сега ще пусне функцията по-широко – с уговорката, че тя ще бъде достъпна само „на определени пазари“. Цените все още не са обявени. 

По-висококачественото стрийминг изживяване очевидно е сред най-честите заявки от клиентите. Spotify достига до 320kbps аудио в момента, което си е стандартно MP3 качество, а с новият план ще вдигне тази стойност до 9,216 kbps, ако правилно сме разбрали презентацията. 

При сравняване на битрейт или количеството данни, прехвърлени в секунда, битрейтът на аудио с висока разделителна способност като HiFi (9 216 kbps) е близо седем пъти по-висок от този на компактдисковете (1411 kbps) и почти 29 пъти по-висок от този на MP3 (320 kbps).

Конкуренцията между Spotify и Apple Music винаги е била голяма, но даже и ние може би ще сменим страните и ще преминем на Spotify. Качеството винаги е по-важно и човек може да прежали някой лев в повече за по-доброто изживяване. Голям плюс е и че повечето аудио системи са съвместими именно със Spotify.

А видяхте ли новата услуга на Google? Тананикате и ви подсказва как се казва песента. Пробвахте ли я вече?

Автор

Tagged: ,

Коментирайте....