Sony PlayStation 5 ще използва индивидуалните ни данни за софтуерни подобрения

Оценете тази статия...

Sony PlayStation 5 съдържа една наистина голяма и впечатляваща охладителна система, която ще се подобрява с времето, чрез софтуерни ъпдейти.

Конзолата PlayStation 5 от следващото поколение на Sony има масивна вътрешна охладителна система, съставена наред с други неща и от гигантски вентилатор. Но устройството, 120 мм широк и 45 мм дебел двустранен всмукателен вентилатор, разполага и с интелигентен софтуер, който да го захранва и този софтуер ще подобри работата на вентилатора с течение на времето въз основа на данни, събрани от отделни игри, според ново интервю с Ясухиро Оотори.

Разглобен PlayStation 5

Ясухиро Оотори, шеф на механичния дизайн на Sony PS5, показа интересно видео преди седмица, в което разглобява една конзола, за да покаже технологията и компонентите вътре.

В новото интервю, преведено от потребителя на ResetEra orzkare, Оотори посочва, че вентилаторът ще се управлява от ускорения процесорен модул на PS5 (APU) – персонализиран AMD комбиниран чип за CPU / GPU, който захранва конзолата.

„Различни игри ще бъдат пуснати в бъдеще и ще бъдат събрани данни за поведението на APU във всяка игра“, казва Оотори. „Имаме план за оптимизиране на управлението на вентилатора въз основа на тези данни.“

Ootori обяснява, че на основната платка на конзолата са поставени множество температурни сензори за събиране на данни, докато APU изпълнява дадена игра и че данните са това, което ще позволи на Sony да оптимизира вентилатора за всяка игра индивидуално за всеки потребител. Оотори разкрива и доста готина подробност за тестването на охлаждащата система на PS5, която включва изработване на прозрачно шаси и изпомпване на дима от сух лед, за да се наблюдават ефектите върху вътрешната температура.

Доставките на предварителните поръчки за PlayStation 5 се очакват на 19 Ноември, а по потвърдена от производителя информация, комплекта ще съдържа PlayStation 5, джойстик DualSense, основа за хоризонтална позиция, захранващ кабел, USB кабел и един интересен бонус – Astro’s Playroom.

Но това не е всичко.

В допълнение към всичко това, абонатите на PS+ ще могат да се насладят на услугата PS+ Collection, която съдържа списък с PS4 игри за безплатно изтегляне. Даже и да не сте фен на продукциите на Sony, но все пак сте се спрели на PlayStation 5 ще получите достъп до заглавия, като The Last of Us или God of War.

Автор

Tagged: , , , , ,

Коментирайте....