Умна кучешка врата за $3000 от Chamberlain

Оценете тази статия...

Това не е шега. Най-голямата компания в света за гаражни врати реши, че ще създаде най-добрата и функционална врата за вашият домашен любимец.

Изградили са напълно автоматизирана, свързана с интернет врата за вашето куче, която му дава свободата да излиза навън, когато пожелае, или ви позволява да я активирате дистанционно сами. Вашият домашен любимец може да се приближи до вратата, за да ви поиска разрешение, докато наблюдавате камерите му от приложение, което също автоматично ще проследява движението и ще пази дневник на събитията на вашия домашен любимец.

MyQ Pet Portal е името на новият продукт и целта му е да предостави същото удобство на вашето куче, както умният дом на вас. Има вградени две 1080p камери, инфраред сензори, микрофон и говорители, а връзката с домашният любимец се осъществява, чрез Bluetooth нашийник с ниска консумация на енергия.

myQ Pet Portal – автоматична врата за кучета

Когато кучето застане и седи неподвижно няколко секунди пред умната кучешка врата тя разбира, че то иска да излезе и ви изпраща видео нотификация на телефона или автоматично му отваря, според вашите настройки и предпочитания.

myQ Pet Portal автоматична врата за вашето куче

Иновацията се стреми да даде на нашите любимци това, което от което имат нужда – свобода. Пандемията показа на голяма част от хората по света какво означава да сме заключени вкъщи и да не можем да се насладим на свежа глътка въздух – нещо, което кучетата изпитват ежедневно. А представете си да не ви е позволено да отидете и до тоалетната, че ви чака лошият чехъл.

Цената от $3000 е прекалено висока според нашият стандарт и има по-евтини алтернативи за директно отваряне на входната врата посредство моторче, но все пак идеята заслужава адмирации и е нещо, което ще си заслужава да се види на CES 2021 в Las Vegas.

Автор

Tagged: , , , , ,

Коментирайте....