Новата дебитна карта на Robinhood ни позволява да инвестираме автоматично в активи като акции и криптовалута, когато харчим

Оценете тази статия...

Robinhood обяви нова дебитна карта, брандирана като Robinhood Cash Card. Големият плюс и нова функция на картата е възможността потребителите автоматично да инвестират в активи като акции и криптовалути, когато харчат пари. Robinhood ще закръгля транзакциите, направени с картата, до най-близката цяла стойност и ще използва тези допълнителни пари за закупуване на активи, избрани от потребителя. Така че, може да похарчите $10,55 при поръчка на храна, а Robinhood ще закръгли плащането до $11 и ще използва допълнителните $0,45, за да закупите Dogecoin или Ethereum (ако желаете).

Картата ще бъде свързана с разходна сметка, отделна от брокерските сметки на потребителите, и ще работи за лични и онлайн плащания, както и за теглене от банкомат. Новата карта ще замени текущата дебитна карта на Robinhood Cash Management, първоначално обявена през 2019 г.

Има и допълнителни бонуси!

За да насърчи използването на тази функция, Robinhood ще подари на хората допълнителни 10 до 100 процента от техните седмични закръглени инвестиции (ограничени до $10 на седмица). В интервю за подкаста The Verge’s Decoder, главният продуктов директор на Robinhood Апарна Ченапрагада казва, че точната цифра, предоставена от компанията, ще бъде определена от „алгоритъм за променливи възнаграждения“.

Получете бонуси върху инвестираните закръглени плащания всяка седмица
Получете бонуси върху инвестираните закръглени плащания всяка седмица

Други характеристики на новата дебитна карта на Robinhood включват неуточнени „награди и допълнителен кешбек“ в определени магазини (Robinhood казва, че те ще включват H&M, Chevron и Chipotle. но не казва кога ще бъдат налични спестяванията или колко големи ще бъдат те). Също така ще има опция за потребителите да изпращат заплатата си в акаунта си чрез директен депозит и да получат достъп до средствата „до два дни по-рано“ и автоматично да инвестират част от този депозит в избрани активи.

Картата няма абонаментни такси, няма минимум за сметка, няма такси за овърдрафт и няма такси за теглене на банкомат от същата мрежа. Не е ясно каква мрежа Robinhood използва за дебитната карта, но предишната им карта за управление на пари използва Mastercard.

Автор

Tagged: , , ,