Ring Always Home Cam – летящата камера на Amazon

Оценете тази статия...

Amazon представиха революция при домашното наблюдение – летяща камера, която се активира при шум.

Писнало ли ви е да опасвате жилищата си с кабели и скъпо обурудване? Да се чудите кой модел камера е най-подходящ за съответната стая и откъде да продупчите стените? Amazon имат идеалното решение за всичките ни проблеми – Ring Always Home Cam.

Ring Always Home Cam

По първоначална информация ще можем да се сдобием с нея за $250 някъде през 2021г.

Ring казват, че Always Home Cam пътува по зададен от вас път – не може да се контролира ръчно – и можете да преглеждате емисията на живо в приложението Ring. „Пътят е изцяло определен от клиента … вие всъщност обикаляте с устройството в дома си и … обучавате го по този път и можете да зададете различни точки за преминаване на камерата“, казва президентът на Ring Лейла Рухи в интервю със CNET.

Камерата поддържа HD предаване на живо за около 5 минути и отнема около час за зареждане. Рухи каза, че краткото време на работа е умишлено, за да стане “целенасочена камера за сигурност”. Може да работи с комплекта за защита Ring Alarm, така че ако се открие активност, докато вашата система за сигурност е в режим на отсъствие, Always Home Cam трябва да напусне дока и да лети наоколо, за да види какво се случва.

Вечния въпрос – какво е нивото на защита?

Обещанията на компанията са, че до края на тази година ще въведат допълнително end-to-end криптиране и никой освен нас няма да има достъп до сигнала между камерата и нашият телефон. Естествено всеки трябва да има едно на ум, защото не малко пъти в миналото е имало случаи високи нива на защити да са преодоляни от хакерите или пък проста грешка да ни излага на показ в интернет, какъвто беше случаят при интеграцията на Xiaomi с Google Nest.

Always Home Cam е скрита в своята док станция и не записва, докато не чуе подозрителен шум. В случай, че засече нещо подозрително тя се активира и излита, за да провери източника, а предварително зададената и карта позволява безпроблемното и летене из жилището ни. Ако по пътя открие някое ново препятствие и не може да изпълни полета си към дестинацията, тя ще се върне в своят док и ще получим нотификация на мобилното си устройство.

Автор

Tagged: , , , ,

Коментирайте....