Revolut поставя банкирането в джоба ви

Оценете тази статия...

Всеки от нас ползва услугите на някоя банка. Малко са хората, които могат да избягат от затвореният кръг, който се налага от години. Искате да изтеглите кредит – заплатата ви трябва да се получава в съответната банка, за да ползвате преференции. Искате да започнете работа – трябва ви IBAN, по който да получавате месечното си възнаграждение. И естествено като всяка услуга си има съответната месечна или годишна такса за обслужване на парите ви. Revolut премахва ограниченията и слага банкирането в джоба ви.

Какво е Revolut?

Те изграждат първия в света наистина глобален финансов суперап. През 2015 г. Revolut стартира във Великобритания, предлагайки парични преводи и обмен. Днес клиентите по целия свят използват десетки иновативни продукти на Revolut, за да правят повече от 100 милиона транзакции на месец.

Накратко казано Revolut е онлайн банка. Няма офиси, няма чакане по опашки, няма сърдити лелички, които да се опитват да ви набутат поредната кредитна карта или застраховка. Инсталирате мобилно приложение на вашия телефон и оперирате изцяло от него. Няма месечни такси обслужване, няма “малък шрифт”.

Защо да изберем Revolut пред някоя банка?

Винаги ще се намери някой, който няма да харесва тази услуга или просто ще го е страх да я изпробва. Основното преимущество е защото е лесно и приложението се управлява интуитивно. Безплатно теглене от банкомати в целия свят, безплатни международни плащания, всичко се осчетоводява на секундата и винаги знаете каква е вашата наличност са само част от плюсовете, които мога да изброя веднага. Има и много други положителни страни, но все пак не сме на комисионна при тях, че да ги хвалим толкова. Приканваме ви да посетите техният уебсайт и да се запознаете с подробните условия.

Естествено, те не са благотворително дружество и трябва да получават заплащане за свършената си работа. Предлагат се няколко тарифни плана спрямо профила, който вие сами определите за себе си. Има и план без месечна такса, като при него лимитите, в които не плащате нищо, са по-ниски.

Тарифни планове за ползване на Revolut
Тарифни планове за ползване на Revolut. Снимка: СмартМакс

С ползване на по-висок план се покачват и лимитите за тегления/плащания върху, които не дължите такси. Също така се добавят и допълнителни екстри като безплатна международна здравна застрахова, например.

Какво е нивото на сигурност?

Повечето от хората, с които съм коментирал ползването на Revolut имат притеснения относно сигурността на приложението и как се процедира при евентуален проблем. Това са съвсем нормални въпроси и е редно всеки от нас да ги задава за всяка услуга, която ползва. Мога спокойно да кажа, че Revolut е банка с високо ниво на сигурност и защита.

Приложението се отключва с предварително настроен PIN код, а ако имате телефон с пръстов отпечатък или лицево разпознаване, можете да използвате тях като допълнително ниво на защита. Всяка транзакция се удостоверява със защитата, която сте посочили, а ако включите и защитата по локация, Revolut ще следят дали не се правят покупки с картата ви далече от вас. Така например, ако вие сте в Бургас, а има направен опит за плащане в магазин в София, транзакцията ще бъде блокирана, докато вие не я одобрите. При случай, че картата ви е открадната или изгубена можете да я блокирате на момента от телефона си.

Нашите наградени системи за борба с измамите поддържат измамни транзакции под 0,01%, което е 7 пъти по-добре от банките. – се хвалят Revolut на сайта си.

Сигурността при Revolut
Сигурността при Revolut. Снимка: СмартМакс

Едно от основните неща, за които ползвам Revolut е следенето на цените на криптовалути и акции. В мобилното приложение има широк набор от инвестиционни продукти, които можете да закупите и да създадете своето портфолио с ниски или без допълнителни такси(според месечният план, който сте избрали). Запознатите от вас ще се съгласят, че това е услуга, за която обикновенният гражданин трябва да посети банков клон, да заплати съответната такса и въпреки това да няма контрол върху инвестираната сума.

Минуси?

Единственият минус, който мога да кажа за Revolut и трите години през, които го ползвам е, че все пак, за да прехвърлите парите си там трябва да имате банкова сметка с карта. Тъй като нямат офиси, зареждането на сметката ви става през мобилното приложение и след като посочите дебитната си карта, от която да се извърши захранването.

Ако не сте прочели нашата статия за НОВАТА ДОКИНГ СТАНЦИЯ НА RAZER последвайте линка. Може това да е първата ви покупка през Revolut.

*При активиране на услуга през наш линк може да получим комисионна.

Автор

Tagged: , , , ,

Коментирайте....