Reels – Instagram стартира своят конкурент на TikTok

Оценете тази статия...

Reels не е ново приложение, а нова функция в приложението на Instagram

С несигурното бъдеще на TikTok, Instagram се надява да примами повече потребители с пускането на директният конкурент Reels, който стартира в повече от 50 страни днес, включително САЩ, Великобритания, Япония и Австралия, както на iOS, така и на Android.

Reels - конкурента на TikTok

Стартирането на Reels идва, когато TikTok е изправен пред потенциална забрана в Съединените щати от президента Доналд Тръмп или евентуално частично придобиване от Microsoft. ByteDance също заяви в неделя, че Facebook е сред проблемите по пътя си, като обвинява компанията, че плагиализира продукта си с Instagram Reels. Роби Щайн, продуктов директор на Instagram, каза, че докато TikTok популяризира краткия видео формат, двата продукта са различни.

Това не е първото такова обвинение срещу Instagram, след като през 2016 Snapchat ги обвиниха, че са ги копирали със новата за тогава функция Instagram Stories. Новата опция за споделяне на истории рязко придоби популярност и успя да измести създателити и Snapchat, като само за няколко месеца вече имаше повече потребители на дневна база.

Готиното в случая на Reels е, че не говорим за още едно приложение, още една регистрация и още излишни нотификации на телефона ни. Новата функция е изцяло в приложението на Instagram и от днес е налична глобално, като само трябва да обновите от AppStore или PlayStore. 

Подобно на TikTok, Reels позволява на хората да създават кратки видеоклипове с добавена музика, които могат да се споделят с приятели и последователи и да бъдат открити, докато сърфират в приложението. Това е най-новата възможност за Instagram да подканва потребителите да увеличат времето, което прекарват в приложението всеки ден и да се утвърди като платформа за видео развлечения. 

Reels позволява на хората да записват видеоклипове с дължина до 15 секунди и да добавят популярна музика, както и масив от филтри и ефекти върху тях. За създателите, които искат да използват Instagram Reels като нов начин за изграждане на движение, Instagram обнови страницата си Explore, за да създаде конкретно място на Reels в горната част на екрана, през което хората могат да скролнат вертикално – подобно на „За теб страница на TikTok“ . “

Предлагат се както частни, така и публични профили. Наличието на публичен профил ще позволи на вашите Reels да бъдат широко разпространени. За хората, които искат да споделят само с приятели, Reels създадени под частни акаунти, ще бъдат публикувани само на личната стена и историите на човек.

Какво ще се случи с TikTok и дали конкуренцията с Instagram няма да разклати бъдещето на платформата ще видим в най-скоро бъдеще. Една от позитивните новини тези дни за TikTok е, че Майкрософт искат да купят части или цялата социална мрежа, а това може да бъде глътката въздух и стабилност, от която се нуждат. Естествено всички сме потребители на продукти на Майкрософт и знаем какво става, когато закупят външен продукт и започнат да го интегрират и променят, както се случай със Skype и LinkedIn в последните години.

Как ще се развият следващите дни или седмици е само мистерия за нас, но със сигурност компаниите няма да се дадат без бой.  

Reels - конкурента на TikTok

Автор

Tagged: , ,

Коментирайте....