Razer направиха най-умната RGB маска в света

Оценете тази статия...

Според компанията за гейминг джаджи, Razer са направили най-умната в света RGB маска, която ще помогне на милиони хора в ежедневието им. Новият проект на Razer, наричан още проект Hazel, е с концептуален дизайн с лъскава външна обвивка, изработена от водоустойчива и устойчива на надрасквания рециклирана пластмаса. Тя е прозрачна, за да позволява четене по устни и да виждаме изражението на лицето, когато разговаряме с хора.

RGB маска на Razer
RGB маската на Razer – проект Hazel

Визията за Hazel – хирургическа N95 маска с RGB

Основните екстри на тази маска се крият в двете й кръгови зони, които покриват устата ви. Те се използват за вентилация, придавайки на устройството почти футуристичен вид на противогаз. Razer твърди, че Project Hazel ще използва активни дискови вентилатори, филтриращ вдишания въздух, както и CO2, който се издишва. Компанията добавя, че ще бъде сертифицирана за филтриране на 95% от въздушните частици, включително вируса COVID-19.

Проект Hazel

Понастоящем няма обявена цена или дата на пускане. Razer се позовава на Project Hazel като хирургически N95, но все още не е спечелил нито едно от необходимите сертификати.

Запазената марка на Razer – RGB подсветка

Разбира се, това не би бил модерен Razer продукт, ако не поддържа Chroma RGB светодиоди. Всеки от усилващите пръстени на маската може да свети в избрания от вас цвят. Когато се стъмни, набор от светодиоди ще се активират автоматично, за да осветяват устата ви, така че другите да могат да ви видят как говорите. Трудно е да се каже колко ще е ефективно, но поне ще сте готини.

Вградените във вентилаторите микрофони и усилватели ще прожектират гласа ви през маската, така че няма да се притеснявате, че ще звучите приглушено. Сигурен съм, че на всеки от вас се е случвало в последните месеци да не разбира напълно човека отсреща, заради маската, която носи. Очакваме с нетърпение да изпробваме тази нова функция.

Razer са заявили пред The Verge, че работят с аудио инженерите THX, за да намерят баланс по отношение на това колко силни трябва да бъдат високоговорителите. Razer твърди, че Project Hazel е удобен въпреки всички технологии вътре.

Маската прави уплътнение около носа и брадичката ви със силиконов предпазител и използва регулируеми ушни бримки, така че повечето хора да могат да намерят подходящото прилягане.

Но концепцията не е пълна. Razer си представят RGB маската да бъде съхранявана в голям зареждащ кейс. Той ще я стерилизира с UV светлина, за да бъде готова за следващо ползване.

В предните месеци друг голям производител представи своята концепция за маска за пречистване на въздуха. LG PuriCare беше обявена, но така и не я видяхме наживо. Интересно е коя концепция ще спечели повече последователи.

Автор

Tagged: , , ,

Коментирайте....