Актуализация на PS5 позволява ползването на USB съхранение

Оценете тази статия...

Поискахте го и най-накрая го получихте. Актуализация на PS5 позволява ползването на USB съхранение. Отминаха дните, когато трябваше да инсталирате Call of Duty: Black Ops Cold War на вашата PlayStation 5, докато останалите ви игри са принудени да останат на изчакване. Sony отново показват, че работят в насоката, която трябва – да дадат на потребителите това, от което имат нужда. А какво търси всеки от нас? Естествено, повече място за повече игри.

Как новият ъпдейт предоставя на PS5 допълнителен сторидж?

Първата голяма актуализация на системния софтуер за PS5 пристига утре. Научете за съхранението на PS5 игри на USB разширено хранилище, споделяне на геймплей през PS5 и PS4 конзоли и много други.

В публикация в официалния блог на PlayStation, Sony обяви, че първата официална актуализация на конзолата ще донесе много промени. В горната част на бележките беше огромното разкритие, че вече можете да освободите толкова необходимото SSD пространство, благодарение на външната USB поддръжка на игри за PlayStation 5.

За много хора това може да не е УАУ, но до скоро бях с PlayStation конзола с 500GB диск и напълно разбирам нуждата от повече място. Като един фен на Call of Duty и последните версии Modern Warfare Warzone, Call of Duty Black Ops Cold War мястото на конзолата става силно ограничено. Над 300GB се заемат само от тези две игри и всеки нов ъпдейт са нови размисли и страсти кое да изтриеш още, за да се свали.

В публикацията Sony потвърди: „С тази функция вече можете да прехвърляте вашите PS5 игри на USB разширено хранилище от вътрешното хранилище на вашата конзола. Това е чудесен начин да разширите възможностите за съхранение на вашата PS5 конзола и можете безпроблемно да копирате своите PS5 игри обратно във вътрешното хранилище на конзолата, когато сте готови да играете. По-бързо е да преинсталирате PS5 игри от USB разширено хранилище, отколкото да ги изтеглите отново или копирате от диск “.

Sony дава възможност за Share-Play между поколенията PS5 и PS4, благодарение на поддръжката на външни USB устройства. Сега това означава, че можете да преместите инсталираните си игри от вътрешния SSD на USB устройство и след това обратно. Обърнете внимание обаче, че няма да можете да играете лъскавите си заглавия от следващо поколение PS5 директно от USB. Също така няма как да актуализирате вътрешния SSD на конзолата – което означава, че все още сте заключени на 667 GB.

Share-Play между PlayStation 4 и PlayStation 5?!

Share-Play между PS4 и PS5 конзоли
Share-Play между PS4 и PS5 конзоли. Снимка: Интернет

Другата интересна актуализация е споменаването на Share Play. Тук Sony преодолява разликата между старо и ново. Собствениците на PlayStation 4 могат да видят вашия PS5 екран и дори да изпробват PS5 игри. Интересно решение, което още повече ме кара да се замисля дали върху покупката на PlayStation 5. Дали просто не пробвам игрите на някой приятел с конзола от ново поколение?

Sony завършва с думите: „През следващите седмици ще пуснем още повече, включително възможността да се присъедините към мултиплейър сесия на PS5 от приложението, да управлявате вашето PS5 конзолно съхранение, да сравнявате колекции трофеи с приятели и да сортирате и филтрирате продукти, показани в PlayStation Store “. Голямата победа тук е, че най-накрая ще можете безпроблемно да преместите вашите PS5 игри от външен USB към вашата конзола, без да се налага да изтривате тези любими любими от вчера и да губите напредъка си в The Last of Us Part II.

Дори ако актуализацията за съхранение на PS5 не означава, че всъщност можете да играете вашите игри от USB, това прави архивирането и преместването им много по-лесно.

Междувременно, въпреки, че не се вдига много шум за това, има и нов системен ъпдейт за PlayStation 4.

Актуализацията е налична от 14.04.21 и може свободно да се инсталира от всеки. Функции на системния софтуер на PS4 8.50:

  1. В Party вече можете да се наслаждавате на Share Play с играчи на конзоли PS5.
  2. В Messages вече можете да включите или изключите известията за всяка от групите, в които сте. На груповия екран отворете менюто с опции и изберете Изключване на известията.
  3. На екрана с подробности за сесията на играта вече можете да използвате бутона Заявка за присъединяване, за да помолите лидера на сесията да се присъедините към тяхната сесия. След това лидера на сесията може да ви изпрати покана да се присъедините към сесията на играта.
  4. Когато играете игра, която сте скрили, други играчи вече няма да виждат, че в момента играете тази игра.
  5. Актуализиран е файловия формат за разширено съхранение. Когато свържете външно USB устройство за съхранение, неговият файлов формат ще бъде актуализиран. След това няма да можете да използвате устройството на PS4, който има предишна версия на системния софтуер.
  6. Функцията „Общности“ вече не е налична.

PS5 с USB съхранение, съвместимо и с нашите PS5 игри и Share-Play между конзоли от различни генерации – благодарим ти Sony.

Автор

Tagged: , , , , , , ,

Коментирайте....