Всички стрийминг услуги на едно място с Plex Discovery

Оценете тази статия...

Plex добавят нова функция на своята стрийминг платформа – Plex Discovery. С нея можете да си направите списък с любими предавания или филми, които да гледате, и Plex ще ви каже къде са налични.

Най-новата бета функция на Plex е модерно решение на съвременен проблем – трябва да търсите в HBO Max, Netflix, Disney Plus и други три услуги, за да намерите нещо за гледане. Компанията обяви нова функция „Plex Discovery“, която обобщава и препоръчва съдържание от различни стрийминг услуги и универсален списък за наблюдение, който събира всичко, което искате да гледате на едно място.

Екранът Discover работи като началните страници на повечето стрийминг услуги, като ви дава препоръки какво да гледате, но с възможност за показване на съдържание от много различни каталози. Има настройка, която ви позволява да избирате само услугите, които имате. Така, ако ползвате само HBO Max и Netflix ще получавате предложения само от тези платформи.

Екран Plex Discover с предложения от каталозите на няколко стрийминг платформи
Екран Plex Discover с предложения от каталозите на няколко стрийминг платформи

Има и нова функция „Watch from these locations“, която е доста полезна, ако знаете какво искате да гледате, но не и къде да го намерите. Тя добавя раздел към информационната страница за филми и телевизионни предавания, показващ кои стрийминг услуги предлагат това съдържание. В някои версии на приложението (което е достъпно на устройства като Apple TV, Fire Stick, Roku, PlayStation, смарт телевизори и т.н.), Plex може дори да ви прехвърли направо към услугата за стрийминг, която изберете.

На страницата с информация за филм/сериал има информация в кои стрийминг платформи е налично съдържанието
На страницата с информация за филм/сериал има информация в кои стрийминг платформи е налично съдържанието

Списъкът на стрийминг услугите, които Plex поддържа с тази функция, е, леко казано, огромен. Включва всички големи имена, като Hulu, Disney Plus, Netflix, Amazon Prime, HBO Max и Peacock, заедно с – без да преувеличаваме – около 150 други, като Nova Play. И, разбира се, можете също да му позволите да търси във вашите Plex библиотеки на самостоятелно хоствани видеоклипове или други медии.

Това означава ли, че мога да възпроизвеждам съдържание от други стрийминг платформи в Plex?

Ако изберете наличен Plex Media Server или собствена услуга за стрийминг на Plex, тогава очевидно можете да възпроизвеждате съдържанието в самия Plex. Съдържанието от други стрийминг услуги обаче не се възпроизвежда в Plex. За повечето платформи, когато изберете налична услуга за стрийминг извън Plex(например Netflix или HBO Max), ще бъдете отведени до приложението, което вече сте инсталирали за съответната услуга. А за повечето услуги също ще бъдете отведени директно до избрания от вас артикул.

Може би в бъдеще ще видим интеграция на всички стрийминг платформи в Plex с опция директно да ги гледаме в него.

Автор

Tagged: , , ,