Класически аркадни игри на всяко устройство с Plex Arcade

Оценете тази статия...


Сега можете да играете любимите си аркадни игри в комфорта на вашия собствен Plex благодарение на Plex Arcade и Atari.

Plex Labs си партнират с Atari, за да ви дадат силата да стриймвате любимите си ретро игри плюс вашите собствени ROM дискове и емулатори на любимите ви устройства.

Това гласи мейла, който Plex изпращат до своите потребители, за да обявят новата услуга. За да играете, на практика можете да използвате всеки Bluetooth контролер или екранните контроли на вашето мобилно устройство и избрания от вас екран. Но това не е всичко, отидете в блога, за да прочетете повече, приканват разработчиците.

Plex Arcade - аркадни игри на всяко устройство
Plex Arcade – аркадни игри на всяко устройство

Както се вижда от уебсайта, услугата е с безплатен тестов период от 7 дни, а след това можете да продължите да я ползвате срещу 4.99лв месечен абонамент.

Как работи Plex Arcade?

  • Стартирайте вашия Plex Media Server. Plex Arcade изисква безплатен Plex Media Server и активен абонамент.
  • Свържете безплатния си акаунт в Parsec. Регистрирайте се за безплатния си акаунт в Parsec, за да активирате поточно предаване на игри. Plex ще запази информацията за вас.
  • Персонализирайте вашето изживяване. Разгледайте любимите класически заглавия от библиотеката на Atari или започнете да добавяте свои собствени ROM дискове, след което нека играта да започне!

Списъкът на поддържаните игри засега не е особено голям, но се работи по добавяне на нови заглавия. В момента Plex Arcade може да предложи имена като Avalanche, Centipede, Gravitar, Lunar Lander, Missile Command и други.

Съвместимите устройства са всички Windows и MacOS компютри, а за мобилните устройства изискванията са да имат Android или iOS. Видимо са се постарали услугата да е достъпна за по-голямата част от населението още с нейното стартиране.

Ако искате да научите повече какво всъщност е Plex и как се котират спрямо другите стрийминг услуги, прочетете нашата сравнителна статия.

Автор

Tagged: , , , , , , , , ,

Коментирайте....