PlayStation 4 – как да подобрим изживяването с нея?

Оценете тази статия...

Докато чакате PlayStation 5 не трябва да забравяте да се погрижите за вашата текуща конзола и нейното здраве.

PlayStation 5 е тук – силен, мощен, красив, с 8K и нова технология на SSD и какво ли още не, но докато чакате да дойде заветната бройка можете да подобрите работата на вашата текуща конзола, PlayStation 4.

С един лесен трик, който всеки от нас може да направи без да има специални умения, ще подобрите значително изживяването, което тя ви предоставя.

Представете си работата на PlayStation 4 като работата на един компютър – сваляте и триете игри, те записват допълнителни файлове и запазват информация на произволно място на вашият хард диск, остава частична информация за тях. Всичко това затормозява конзолата и намаля нейната производителност във времето.

Процесът описан по-долу ще дефрагментира информацията и ще я подреди, за да може конзолата по-лесно и бързо да придобива достъп до нея, а това значително ще я ускори и може да поправи грешки, които получавате.

Как да възстановите базата данни на вашия PS4

  • Изключете вашия PS4 и не използвайте режим на почивка.
  • Задръжте бутона за захранване натиснат, докато чуете два бързи звукови сигнала. Това ще ви предупреди, че сте влезли в Safe Mode.
  • Свържете вашия DualShock 4 контролер към USB слота в предната част на PS4.
  • Превъртете надолу в менюто, докато стигнете до опция 5, Rebuild Database.
  • Натиснете бутона X, за да започнете възстановяването.
Rebuild database PS4

Това е – лесно и бързо. Възстановяването на базата данни на вашия PS4 може да отнеме минути или часове в зависимост от това колко пълна е вашата конзола и колко често инсталирате и изтривате игри.

Възстановяването на база данни звучи като почистване – и почистването звучи като премахване на неща – но всъщност процесът не трябва да изтрива никакви данни, освен ако файлът не е повреден. Повредените файлове ще бъдат изтрити, но вероятно няма да можете да ги използвате, дори ако все още са там. Винаги можете да архивирате системата си на външен твърд диск или USB устройство за съхранение, преди да извършите възстановяване на база данни, ако се притеснявате. Ще бъдете защитени и ако имате активирано автоматично качване на вашия PS4, което съхранява до 100 GB от вашите данни за игри в онлайн хранилище.

Автор

Tagged: , , , , , , ,

Коментирайте....