От 0 до 100 за….. 20 минути? Oppo обявиха най-бързите зарядни устройства в света

Оценете тази статия...

Колко често правите малки зареждания на телефона си, защото нямате достатъчно време?

Колко често ползвате телефона си и колко често му изцеждате батерията до край? Напрегнато ежедневие, забързано от многобройните ни анжагименти и хора, които винаги изискват нещо от нас, но за вчера. А телефона не спира звъни…..
Сигурни сме, че на всеки от вас се случва често да няма батерия на телефона си и постоянно да носят зарядното в джоба си и да търсят контакт. Тръгваме сутрин от вкъщи, за да разходим кучето и си пускаме любимата музика от телефона, вървим към работа и слушаме музика или говорим с някой, на работа все пак трябва и да работим и да поддържаме комуникация с колеги, доставчици и партньори. Телефона е ключов за повечето бизнеси е нужно да е винаги под ръка и готов за работа. А когато се приберете детето иска да си поиграе на него преди да сте излезли навън. На поляната сте вече, открива ви се една прекрасна гледка – детето си играе с неговия най-добър приятел и домашен любимец на фона на залеза и морето, вадите си телефона за да уловите този красив момент и….. няма батерия. Кофти, нали?

Това е само един примерен ден, но всеки е бил в подобна ситуация. На всеки телефон му трябват около 3 часа за да се зареди напълно до 100%, а на някои по-нови, които имат опция бързо зареждане това време може да се редуцира до около 90 минути. Все пак, ако денят е натоварен и летим от едно място на друго, нямаме много възможности да следим нивото на батерията – включим го тук за 1 минута, в кафенето за 5 минути, докато изчакваме, вкъщи за 5-10 минути сутрин преди да тръгнем за работа, колкото да има батерия за няколко песни до офиса….. 

А ако не се налага да е така? 

От Oppo имат технологията, за да улеснят нашето ежедневие до толкова, че да не се замисляме изобщо за такива дребни проблеми като батерията на телефона. Oppo отдавна е лидер в инженерните решения за бързо зареждане – разработи технологията зад системата Dash Charge, използвана например в телефони OnePlus, и постигна още по-бързи резултати в много свои собствени устройства. Днес компанията прави още една крачка напред с обявяването на 65W безжична и 125W системи, които според нея са най-напредналите в бранша.

Oppo бързи зарядни

Заглавните цифри на системата са, че тя може да зарежда 4 000mAh телефонна батерия за 20 минути и до 41 процента за 5 минути. Ако е точно, това би победило собствения рекорд на Oppo за бързо зареждане на батерия с такъв размер с около 10 минути.

Това не е просто въпрос на изграждане на голям захранващ адаптер и включването му в обикновен телефон – зарядното устройство, кабелът и самата батерия трябва да бъдат проектирани заедно за безопасност и ефективност. Ако решите просто да бучнете зарядното във вашият телефон съвсем спокойно може да чакате с пожарогасител и библия. 

Oppo все още не са обявили телефон, който ще се доставя с тази технология, но често обявява функции като тази преди комерсиалните продукти. В момента най-бързо зареждащият се телефон в света е Oppo Reno Ace, който има батерия от 4000 mAh, и се зарежда напълно за 31 минути с 65W зарядното си устройство.

Oppo бяха изключително бавни за приемане на безжично зареждане, като обяви първия си телефон за използване на технологията по-рано тази година, но сега компанията твърди, че има и най-бързата безжична система. Новият му 65W AirVOOC технология може да зареди безжично 4 000mAh батерия за 30 минути, твърди Oppo, което дори би го направило по-бързо от всяко налично понастоящем кабелно решение.

Кога нашите фаворити ще обявят нещо подобно и кога ще има съвместими зарядни с нашите телефони, не се знае, но спокойно можем да предположим, че щом едните го имат и другите го имат. Ако се доберете до бързите зарядни устройства на Oppo и решите да ги пробвате с вашия телефон с различна марка, бъдете внимателни и предварително прочетете допустимите стойности. 

Автор

Tagged: ,

Коментирайте....