Нов ъпдейт на Google Pixel 4 ни остави с широко отворени очи

Оценете тази статия...

Google пусна ъпдейт за телефоните си Pixel 4 и представи една нова функция при лицевото отключване.

Google пусна актуализация за Pixel 4 днес, която изисква от потребителите да са с отворени очи, когато използват лицево сканиране за да си отключат телефона.Актуализацията въвежда функция „изискване на очите да бъдат отворени“, която е активирана по подразбиране. Това предлага допълнителна мярка за сигурност, но имате опцията да го деактивирате в настройките за отключване на лицето на Pixel 4.

Липсата на функция за откриване на отворени очи беше една от най-големите критики към Pixel 4 при старта. Предполага се, че функцията ще ви помогне да не се отключва телефонът ви от хора, които се опитват да го отворят, докато спите. Google обяви миналия октомври, че ще въведе функция, за да провери дали очите ви са отворени „през следващите месеци“.

Apple има подобна функция, която изисква отворени очи при Face ID още когато беше представена през 2017 г. като част от iPhone X. Изисква собственикът на устройството да има отворени очи и те трябва да гледат директно в своя iPhone или iPad за да го отключи.

Наред с въвеждането на тази ключова функция, актуализацията на Pixel 4 за този месец също коригира проблемите за отпаднал Bluetooth аудио сигнал по време на повикване и забавяне при отваряне на клавиатурата за някои приложения.

Автор

Tagged: , ,

Коментирайте....