Ново сътрудничество между Facebook и Google

Оценете тази статия...

Днес Facebook пуска нов инструмент, който ще позволи на потребителите му да прехвърлят снимки директно в Google Photos. Инструментът се пуска първоначално в Ирландия и ще бъде достъпен по целия свят през първата половина на 2020 г. 

„Почти десетилетие ние даваме възможност на хората да изтеглят информацията си от Facebook“, обяснява Стив Сатърфийлд, директор по поверителност и публична политика във Facebook. „Инструментът за трансфер на снимки, който започваме да пускаме днес, се основава на код, разработен чрез участието ни в проекта за трансфер на данни с отворен код.“ 

Този проект за трансфер на данни включва и участници като Apple, Google, Microsoft, Twitter и други. Facebook казва, че първоначално започва с Google Photos, но в бъдеще могат да бъдат включени и други услуги. Facebook тества инструмента в Ирландия и ще го усъвършенства въз основа на обратна връзка от потребителите. 

​Този инструмент ще бъде полезен за потребителите на Google Photos, които не архивират автоматично снимки от телефоните си. Ако сте потребител на Facebook и Google Photos, който прави резервни копия на снимки, най-вероятно повечето снимки, публикувани в социалната мрежа, вече са архивирани в услугата на Google.

Автор

Tagged: , ,

Коментирайте....