Netflix и Constantin Film с нов сериал Resident Evil

Оценете тази статия...

Нов сериал Resident Evil се задава на хоризонта, като ще дебютира на стрийминг услугата Netflix.

През последните месеци плъзнаха слухове за проекта, който двете компании обсъждат, а миналата седмица се потвърди – ще има сериал по играта Resident Evil.

Новата продукция ще е базирана на едноименната игра на Capcom и ще отразява събитията развиващи се в нея. Може би ТВ продукциите се пренапълниха с филми и сериали за зомбита, но класическото заглавие и известните компании са фактори за успех.

Предстоящата поредица ще включва оригинална история в света на Resident Evil, разположена в две времеви линии. Първата ще покаже сестрите Джейд и Били Уескър (вероятно имат някаква връзка с дългогодишния антагонист Албърт Уескър), които се местят в корпоративния град Ню Ракун Сити на 14-годишна възраст. Втората времева линия ще скочи 16 години в бъдещето, когато Земята е опустошена от култовият за Resident Evil Т-вирус и ще се съсредоточи върху Джейд (и по-малко от 15 милиона оцелели хора), опитващи се да оцелеят в свят, движен от шест милиарда мутирали чудовища.

Resident Evil пристига на Netflix

Сценаристи и история.

Андрю Даб – който преди е работил като сценарист и съизпълнителен продуцент в „Supernatural“ – ще бъде изпълнител на шоуто, изпълнителен продуцент и сценарист за поредицата от осем епизода, a Бронуен Хюз (режисьор, известен най-вече с работата си по „The Walking Dead”, “Breaking Bad” и “Better Call Saul”) ще е режисьор на първите два епизода от поредицата.

Докато „Resident Evil“ на Netflix се продуцира от същата продуцентска компания, все още не е ясно дали историята ще се свърже по някакъв начин с филмовия франчайз – или съществуващата поредица на Paul W. S. Anderson, или рестартирането, което очевидно е в процес на разработка. Netflix също така все още не са съобщили други конкретни подробности за сериала, като актьорски състав или дори дата на излизане.

Дали сериала ще има нещо общо с историите по 6-те филма или дали Мила Йовович ще ни радва отново трепейки зомбита предстои да се разбере, а ние ще ви държим в течение при следваща информация.

Автор

Tagged: , , , , ,

Коментирайте....