Застрашен ли е Световният Мобилен Конгрес в Барселона?

Оценете тази статия...

Дали няма да се повтори историята от миналата година? Световният Мобилен Конгрес в Барселона е най-голямото събитие за мобилни телефони и иновации в световен мащаб. Заради засилените мерки за Коронавирус и да предпази служителите си, Google са отказали своето участие в тазгодишното издание на конгреса.

Миналата година най-голямото телефонно шоу в света, Mobile World Congress, се придържа до последно към идеята да бъде домакин на събитие по време на пандемията COVID-19.

Тази година се наблюдава същата тенденция и упоритост да се състои. Страхът от заразяване при такива събития е напълно оправдан и някои компании, въпреки, че не си отменят присъствието, ограничават своят персонал и ще изпратят само хора от офисите си в Европа. Конгреса е с изградено име като събитието, на което се решава как ще се развива мобилната индустрия. Мобилните оператори са ключови, защото те решават какво ще продават на своите потребители по цял свят и именно в Барселона набелязват това.

Google току-що обяви, че няма да присъства на MWC тази година. Това е най-голямото име досега, следвайки основните доставчици на телекомуникационна инфраструктура Nokia и Ericsson, както и Sony и Oracle.

През февруари GSMA (който управлява Световният Мобилен Конгрес в Барселона) настоя, че ще продължи с потенциалното събитие през юни, което изисква само набор от стандартни предпазни мерки, носене на маски и отрицателен тест за COVID-19 в рамките на 72 часа след пристигането. Нито една, от които не се счита за достатъчна, за да предотврати разпространението на коронавирус. Засега организацията не планира да изисква ваксинации. Сега, когато ситуацията с ваксините се подобрява и друго голямо име се отказва, е много спорен въпроса дали Мобилният Конгрес изобщо ще се състои.

Нашият екип ще присъства на него, АКО се проведе и ще се радваме да ви запознаем с новостите от мобилния свят. Ще следим развитието с интерес.

Автор

Tagged: , , ,

Коментирайте....