Microsoft купуват Activision Blizzard за $68.7 милиарда долара

Оценете тази статия...

Една от най-обсъжданите сделки в гейминг индустрията предстои. Microsoft купуват Activision Blizzard за $68.7 милиарда долара. Това е най-големият скок на Microsoft към игрите и компанията казва, че ще бъде „третата по големина компания за игри по приходи, след Tencent и Sony“, след като сделката приключи.

Не знам защо, но винаги, когато чуя, че Microsoft ще купят нещо и очаквам да има месеци изпълнени с проблеми и бъгове, както беше, когато взеха Skype и бизнес социалната мрежа LinkedIn. Надявам се този път да е различно и решението да донесе много преимущества на геймърите.

Microsoft планира да добави много от игрите на Activision към Xbox Game Pass, след като сделката приключи. С придобиването на Activision, Microsoft скоро ще публикува франчайзи като Warcraft, Diablo, Overwatch, Call of Duty и Candy Crush.

Warcraft, Diablo, Call of Duty и други ще пристигнат в Xbox Game Pass
Warcraft, Diablo, Call of Duty и други ще пристигнат в Xbox Game Pass

„След финализирането ще предложим колкото се може повече игри на Activision Blizzard в рамките на Xbox Game Pass и PC Game Pass, както нови заглавия, така и игри от невероятния каталог на Activision Blizzard“, казва главният изпълнителен директор на Microsoft за игри Фил Спенсър.

Тъй като Activision оперират в много държави, регулаторното одобрение ще е по-сложно за Microsoft и се очаква цялостното приключване на сделката да бъде към края на 2023г.

„Като компания, Microsoft се ангажира с нашето пътуване за включване във всеки аспект на игрите, както сред служителите, така и сред играчите“, казва Спенсър. „Ние дълбоко ценим индивидуалните студийни култури. Ние също така вярваме, че творческият успех и автономията вървят ръка за ръка с отношението към всеки човек с достойнство и уважение. Ние държим всички екипи и всички лидери да спазват този ангажимент. Очакваме с нетърпение да разширим нашата култура на проактивно включване към страхотните екипи в Activision Blizzard.”

Автор

Tagged: , , , , ,

Коментирайте....