Microsoft ще ни задължи да създадем Microsoft Account в Windows 11

Оценете тази статия...

Microsoft планира да актуализира Windows 11 Pro, така че ще се изисква интернет връзка и акаунт в Microsoft по време на първоначалната фаза на настройка. Промените ще отразяват същите изисквания, които Microsoft първоначално добави към Windows 11 Home миналата година, което означава, че няма да можем да избягаме от създаването на акаунт в Microsoft, като създадем локален потребителски акаунт по време на настройката.

„Подобно на Windows 11 Home Edition, Windows 11 Pro изданието вече изисква интернет връзка по време на първоначалната настройка на устройството“, се казва в актуализирана публикация в блога на Windows Insider.

Microsoft все повече настоява потребителите на Windows да използват Microsoft Account от Windows 10 насам и тази нова промяна в Windows 11 Pro няма да се хареса на мнозина, които се надяват да избегнат събирането на данни и телеметрия в Windows.

В момента Microsoft тества тази промяна в ъпдейтите на Windows 11 и вероятно я ще пусне в Windows 11 Pro през следващите месеци. Понастоящем потребителите на Windows 11 Pro могат да прескочат създаването на Microsoft Account, като прекъснат интернет връзката на компютъра по време на първоначалната настройка и вместо това създадат локален потребителски акаунт.

Новото изискване означава, че новите инсталации на Windows 11 Pro ще изискват акаунт в Microsoft и интернет връзка по време на настройката, а тези, които се надяват да избегнат това, ще трябва да използват фиктивен акаунт в Microsoft, за да създадат локален след това.

Автор

Tagged: , ,

Коментирайте....