Първи поглед над новия електрически седан на Mercedes-Benz 2022 EQS

Оценете тази статия...

Има няколко важни елемента към, които всеки се стреми и следи с интерес. Италиански дрехи, швейцарски часовници, шведски….. маси и няколко други, но в днешната статия ще се фокусираме върху немските возила. Mercedes-Benz показа за първи път новия електрически седан 2022 EQS.

2022 EQS
2022 EQS. Снимка: Интернет

EQS е смело откъсване от настоящата рамка от минималистични електрически превозни средства с голямата си батерия, огромен инфоразвлекателен екран и богато оборудван интериор. Той ще бъде първият от девет други електромобила, които автомобилният производител планира да пусне до 2022 г. Като близък роднина на дефиниращата сегмента S-класа, има да измине дълъг път да определи луксозния EV пазар.

Това е първият ни поглед към някои екстериорни детайли на EQS, тъй като по-рано Mercedes държеше предната и задната част в тайна. А ако разбирате английски език спокойно може да прочетете материала на The Verge, които са имали възможност да застанат зад волана. Изчезна изцяло цифровият преден край, който видяхме с концептуалния автомобил Vision EQS. Заменен е с „черна радиаторна решетка“ с „триизмерен модел на звезда“, който се среща и в гамата AMG на Mercedes.

Фаровете са свързани чрез светлинен бар, дизайн, който става популярен сред електромобилите на различни марки. EQS запазва отворите за въздух от двете страни на решетката, избягвайки плоското лице на други EV.

Оборудване и батерия на 2022 EQS.

Автоматични предни и задни врати, 56-инчов Hyperscreen с фирмената информационно-развлекателна система MBUX и дисплеят за увеличена реалност са елементите, които ни грабват погледа веднага.

В началото ще са налични две нива на оборудване: EQS 450+ със задвижване на задните колела и 580 4MATIC, който има задвижване на всички колела. И двата модела ще се предлагат със 107,8kWh батерия, въпреки че Mercedes заяви, че също планира да продава версия с по-малка батерия от 90kWh.

EQS се очаква да достигне 770 километра пробег с едно зареждане, което бие и най-големия пробег на Tesla Model S. Естествено това е цифра по спецификация от производител и преди да се тества от официалните органи. Даже и да има спад в километрите реален пробег пак ще получим една доста добра стойност и автоматично Mercedes EQS 2022 се превръща в кола идеална за ежедневни дейности в града и за дълги пътувания.

Разбира се, електромобилите все още представляват малка част от общите продажби на автомобили. Апелираме идеята за опазване на околната среда – важно е какво оставяме на поколенията след нас – но цената на возила от такъв клас няма да е достъпна за всеки. Това може би трябва да е фокуса в следващите години – по-малко лукс и по-достъпна цена.

Ако не следите новостите покрай електрическите автомобили прочетете тази статия, която показва как се развива индустрията в последните години.

Автор

Tagged: , , ,

Коментирайте....