Lost Ark поставя рекорди само 24 часа след старта й в Европа

Оценете тази статия...

Lost Ark успешно премина 1 милион едновременни играчи само за 24 часа, превръщайки се във втората най-играна игра в историята на Steam.

Lost Ark първоначално беше пусната през 2019 г. в Южна Корея и има милиони активни играчи в Южна Корея, Русия и Япония. Безплатна е за игра и също така бързо се издигна на върха на Twitch, изпреварвайки популярната категория Just Chatting.

MMO, подобна на Diablo, стартира вчера, след като Amazon Games си сътрудничи със Smilegate RPG, за да локализира и преведе Lost Ark и да го направи достъпен на английски. Сега е преминал рекордите за най-голям брой играчи на линия както за Counter-Strike: Global Offensive, така и за Dota 2, които редовно доминират на върха на най-играните игри на Steam.

Lost Ark

Lost Ark е толкова популярна в момента, че има проблеми със сървъра и има “опашка”, само за да започнете да играете. SteamDB изброява едновременни играчи на Lost Ark на 1,311,842, надминавайки рекорда на CS:GO от 1,308,963 играчи и Dota 2 от 1,295,114. Не е ясно колко точно от тези играчи всъщност играят активно играта и не седят на опашка на сървъра.

При опит от наша страна да тестваме този хит в гейминг индустрията се наредихме на “опашката” още в началният екран, преди да започнем да играем. Мястото, което заехме беше 39 822 и за 3 часа така и не успяхме да се вредим.

Така или иначе, сега е на второ място в списъка с най-добри игри след PUBG. Все още има дълъг път, за да победи пика на PUBG за всички времена от 3 257 248 онлайн играчи. Lost Ark е втори голям хит за Amazon Games, след като New World постави рекорд от 913 634 онлайн играча преди четири месеца.

Lost Ark има минимални изисквания към хардуера и може да се играе на почти всяка машина, но има едно ограничение – за момента се играе през Steam и е съвместима само с Windows.

Автор

Tagged: , ,

Коментирайте....