Инсталирайте Lost Ark на Mac с помощта на Parallels

Оценете тази статия...

Играта Lost Ark е хит и чупи рекорди, но потребителите, които искат да я играят на Mac ще има да си почакат. Колкото и всички да повтарят, че Mac не се ползва за игри, все ще се намери някой, като мен, който иска да я тества един път поне, а няма Windows машина. В днешната статия ще покажа как да подкараме Lost Ark на Mac с помощта на Parallels.

Както сигурно сте видяли вече, Lost Ark се инсталира през Steam и е съвместима единствено с Windows PC, но винаги има и друг начин и тук се намесва Parallels.

Parallels е емулатор за Mac, с който инсталирате и оперирате и други операционни системи на вашия лаптоп без да се налага да го рестартирате, както беше преди macOS Monterey. Предлага голям набор от настройки, като може да ограничите от това колко интернет да ползва, до това колко ядра на процесора да натоварва. Вие си решавате според личните нужди, а за този тест го оставих на настройките по подразбиране и не видях да има нужда от повече.

Цялата процедура по инсталация на играта от свалянето на Parallels до сваляне и инсталиране на Lost Ark отне около 45 минути, но това зависи и от скоростта на вашата интернет връзка.

  1. Сваляне и инсталиране на Parallels.
Инсталиране на Parallels на Mac

Посетете сайта на разработчика, свалето програмата и инсталирайте – това е. Въведете паролата на администраторски акаунт, ако ви я поиска и му дайте минута, за да завърши процеса.

  1. След стартиране на Parallels ще видите екран, на който да си изберете операционна система. По подразбиране ще ви предложи да свали и инсталира Windows 11, но имате и други опции и може да изберете Linux или да посочите локален ISO файл. За този тест избрах опцията по подразбиране Windows 11. Инсталацията не изисква никаква информация, а Windows 11 създава нужният локален профил, като ползва данните от вашия Mac.

Следващите стъпки са още по-елементарни

  1. В създадената виртуална машина с Windows 11 сваляте и инсталирате Steam. Въведете вашите потребителско име и парола и се логнете.
  1. Посетете уеб адреса на Lost Ark, изберете Play Free и, ако ви попитат дали имате инсталиран Steam изберете да. Играта ще започне автоматично да се сваля и инсталира, а целият процес е около 20 минути.

Честито! Вече имате Lost Ark на вашия Mac и може да се насладите на света, който ви предлага.

Автор

Tagged: ,

Коментирайте....