Lenovo ThinkPad X1 Fold – първият сгъваем компютър в света

Оценете тази статия...

Lenovo представиха първият в света сгъваем компютър, който може да се събере даже и в джоба ни.

Малката машинка идва на цена $2499 и вече е налична за предварителна поръчка, а спецификациите са повече от впечатляващи – 13-инчов OLED екран на лаптопа, процесор Intel от 11-то поколение, два USB-C порта и слот за SIM-карта, 8GB RAM, до 1TB място за съхранение и 50Wh батерия. Тежи 1кг и поддържа 5G мрежа.

Идеята е, че можете да използвате X1 Fold като голям таблет, когато е напълно разгънат (или да разделите екрана на два съседни дисплея). Разгънете го хоризонтално, за да го използвате като пълен 13-инчов лаптоп, с опционална сваляща се клавиатура и стойка за статив. Можете да го сгънете на 90 градуса, да го завъртите вертикално и да го използвате като миниатюрен лаптоп (в долната половина изскача сензорна клавиатура на екрана). Можете да го завъртите хоризонтално и да го използвате като книга, с допълнителен стилус. Или можете да сгънете цялото нещо и лесно да го носите, без да заема много място в чантата ви.

Другите нови модели, които очакваме до края на тази година, са ThinkPad X1 Nano и ThinkBook 14s Yoga.

ThinkPad X1 Nano

ThinkPad X1 Nano
ThinkPad X1 Nano

Lenovo също така обяви ThinkPad X1 Nano, който е най-лекият ThinkPad, правен някога – едва 900 грама. Той се основава на новата платформа на Intel Evo, която удостоверява, че лаптопите осигуряват дълъг живот на батерията, бързо зареждане и бързо стартиране на OS, наред с други функции. Системите Evo също трябва да включват процесорите на Intel от 11-то поколение Tiger Lake, Wi-Fi 6 и Thunderbolt 4. 

Nano има 13-инчов 2K 16:10 дисплей (с опции за докосване и без докосване). Lenovo казва, че е приблизително със същата височина като 14-инчов 16: 9 екран. И се предлага с редица функции на AI защита: той може да разпознае, когато минавате и да се събуди например и да се заключи, когато си тръгнете.

По отношение на спецификациите, Nano се предлага с 11-то поколение процесори Intel до i7, до 16 GB RAM, до 1 TB място за съхранение, батерия от 48 Wh, четири 360-градусови микрофона и интегрирана графика на Intel Xe. Той също така поддържа 5G и може да работи с Linux в допълнение към Windows 10 Pro. Nano ще се предлага през четвъртото тримесечие на 2020 г., като базовите спецификации започват от цена $1399.

ThinkBook 14s Yoga

ThinkBook 14s Yoga
ThinkBook 14s Yoga

Lenovo обяви и няколко допълнения към линията си ThinkBook. Флагманите включват ThinkBook 13s Gen 2 за $729 (който също е удостоверен с Evo), ThinkBook 14s Yoga за $879(първият конвертируем ThinkBook, който има вградена писалка) и ThinkBook 15 Gen 2 за $549(който се доставя с вградени Bluetooth слушалки).

ThinkBook 14s Yoga
ThinkBook 14s Yoga

13s и 15 също ще се предлагат и с AMD. И двата модела ще бъдат налични през Октомври, а 14s Yoga идва през Ноември, така че имаме какво да си пишем в писмата за Дядо Коледа.

Автор

Tagged: , , , ,

Коментирайте....