Защитен ли е Instagram профила ни? Недоброжелатели могат да свалят всичките ни снимки

Оценете тази статия...

Защитен ли е Instagram профила ни? Веднага можем да отговорим с да на този въпрос. Социалната мрежа поддържа високо ниво на сигурност и цели да ни защити максимално, но ние допускаме грешки, които може да ни струват скъпо.

В днешната статия ще ви посочим няколко стъпки, в които да защитите максимално профила си в Instagram, като това ще помогне да се отървете от навлеци и бъдещи проблеми.

1. Скрийте профила си от хора, които не познавате.

Как да направим Instagram акаунта си частен/private
Как да направим профила си в Instagram частен/private

Първате стъпка, която препоръчваме на всички, които си ценят личното пространство и спокойствието, е да заключат акаунта си и да го направят “Private”. По този начин хората ще трябва да ви поискат достъп до профила и чак, когато се уверите, че се познавате и одобрите запитването за следване ще могат да виждат личната ви информация и снимките. Това се прави за около 30 секунди през мобилното приложение.

  • Снимката на вашия профил в долния десен ъгъл, за да отидете в профила си.
  • Докоснете горе вдясно, след което изберете Settings.
  • В менюто Privacy се насочете в Account Privacy.
  • Докоснете Частен акаунт(Private Account), за да направите акаунта си частен.

2. Ограничете достъпът до вашите постове и стори

Ако сте минали през по-горната стъпка и акаунта ви вече е частен, хора, които не са ви в списъка с приятели няма да виждат вашата стена. Все пак, ако искате да скриете вашето стори от хора, които са ви в приятели можете допълнително да изберете те да не го виждат.

Как да скрием Instagram сторито ни

Като допълнителна опция в настройките за сигурност можете да изключите коментарите и споделянето на вашите снимки и постове. Ако искате просто да споделите ваши спомени с близък кръг от хора тази опция ще помогне да не се разпространяват извън социалната ви група.

3. Внимавайте кой добавяте в приятели.

Докато пишех днешната статия попаднах на един трик, който изпробвах и гарантирам, че работи. С негова помощ всеки, който сме добавили в приятели, може да свали всички снимки и видеа от профила ни. За мнозина това може и да не е проблем – все пак сме в социалната мрежа, за да се покажем, но за хора качили лични моменти, снимки на децата си и семейството си, това може да е голямо неудобство, а в последствие да има и проблеми. Все пак не се знае кой и какво ще прави с тези снимки.

При положение, че сте логнати на настолният си компютър е достатъчно единствено да отворите профила на човека, чиито снимки искате да свалите, да скролнете надолу по страницата, за да се заредят всички постове и да щракнете с дясно копче на мишката някъде в празното пространство на страницата. Save Page As.. ще ви даде опция да запаметите на избрано от вас място папка с всички заредени снимки и клипове. Това е.

Как да свалите снимки от Instagram
Как да свалите снимки от Instagram

При положение, че стъпките са елементарни и всеки може да ги направи остава единствено ние да се пазим, както трябва.

Никога не добавяйте човек, който не ви се струва познат. Даже и за минута, докато видите, че реално не се познавате, той може да направи горната манипулация и да вземе информацията, която му трябва. Винаги първо се уверявайте, че иска да ви последва близък и доверен човек, а и спокойно можете да изпратите съобщение с въпрос “Къв си ти бе”, както го беше изпяла Ивана преди години.

Надявам се, че статията ви е била полезна и ще ви спести проблеми и ценно време. Все пак не забравяйте, че хората са изобретателни и винаги ще намерят някой бъг или начин да прецакат системата, затова се стремете да сте образовани, а ние ще ви предоставяме полезна информация при всяка възможност.

Автор

Tagged: , , , ,

Коментирайте....