Дали ще видим сгъваем iPad

Оценете тази статия...

Apple може би работи върху устройство с 20-инчов сгъваем дисплей, което анализаторът Марк Гурман описва като хибрид между iPad и MacBook.

Гурман казва, че Apple наистина проучва възможността за такова сгъваемо устройство, подкрепяйки твърденията на Рос Йънг, главен изпълнителен директор и анализатор в Display Supply Chain Consultants. Миналата седмица Йънг привлече вниманието към предполагаемите планове на Apple да разработи устройство с голям, сгъваем екран(сгъваем iPad), а Гурман добави още малко дълбочина към този слух.

Гурман твърди, че устройството ще разполага с двоен екран с физическа клавиатура и тракпад – навигацията и писането на устройството ще бъдат изцяло базирани на сензорен екран. По отношение на потенциалната дата на пускане, Гурман цитира прогнозата на Йънг за 2026 г., приблизително по същото време, когато колата на Apple трябва да пусната на пазара.

Lenovo вече направи нещо подобно със своя ThinkPad X1 Fold, който разполага с 13-инчов дисплей, който се сгъва в центъра, за да се превърне в лаптоп със сензорен екран. Традиционо Apple изчакват няколко години, за да приложат съществуваща технология в своите устройства, като обикновенно я подобряват значително.

Автор

Tagged: , , ,