iPhone ще приема безконтактни плащания през NFC

Apple купиха компанията Mobeewave, която има технологията да направи всеки един iPhone преносим POS терминал.

От Apple са на лов за малки компании в последните години, а една от последните им покупки може да преобрази нашият iPhone в преносим POS терминал и да ни позволи да приемаме безконтактни плащания от кредитни карти директно от телефона ни. 
Често ни се е случвало да трябва да приемем плащане с карта от наш приятел, с който примерно си делим сметката, но нямаме как. А на вас? А ако имате собствен бизнес и приемате плащания през POS терминал трябва да плащате съответната такса на банката месечно + на всяка трансакция. Новата функция на вашият телефон от Apple може да разреши именно този проблем и да ви помогне да намалите излишните разходи. 

​Mobeewave е компанията, която е разработила технология, с която чрез просто потупване на картата по гърба на телефона се приема плащане. Във фирменият сайт са описани инструкции за употреба на приложението и е посочено, че работи на всяко устройство, което има NFC чип и се прави в 3 лесни стъпки: 

​Първа стъпка: Въведете сумата на транзакцията 
Стъпка втора: Докоснете картата на клиента на гърба на вашето устройство 
Стъпка трета: Плащането се обработва на вашето устройство

Има най-различни начини Apple да включи тази технология в iPhone или други продукти. Тази функция може да бъде начин за Apple да разшири платформата си Apple Pay и да се конкурира с платформата за продажба на Square. Освен това Apple Card дебютира миналата година и технологията на Mobeewave може да се интегрира в тази екосистема, включително приложението Apple Wallet. 

Новината за придобиването на Mobeewave идва успоредно с новината, когато главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук говори за стратегията на Apple за придобиване на други компании. В опит да разграничи Apple от други технологични компании, които биха могли да се съсредоточат върху придобиването на потенциални конкуренти, Кук подчерта, че Apple придобива компания, която в крайна сметка да внедри технологията си в iPhone.

Автор

Tagged: Apple, NFC, POS

Коментирайте....