iPhone ще приема безконтактни плащания през NFC

Оценете тази статия...

Apple купиха компанията Mobeewave, която има технологията да направи всеки един iPhone преносим POS терминал.

От Apple са на лов за малки компании в последните години, а една от последните им покупки може да преобрази нашият iPhone в преносим POS терминал и да ни позволи да приемаме безконтактни плащания от кредитни карти директно от телефона ни. 
Често ни се е случвало да трябва да приемем плащане с карта от наш приятел, с който примерно си делим сметката, но нямаме как. А на вас? А ако имате собствен бизнес и приемате плащания през POS терминал трябва да плащате съответната такса на банката месечно + на всяка трансакция. Новата функция на вашият телефон от Apple може да разреши именно този проблем и да ви помогне да намалите излишните разходи. 

​Mobeewave е компанията, която е разработила технология, с която чрез просто потупване на картата по гърба на телефона се приема плащане. Във фирменият сайт са описани инструкции за употреба на приложението и е посочено, че работи на всяко устройство, което има NFC чип и се прави в 3 лесни стъпки: 

​Първа стъпка: Въведете сумата на транзакцията 
Стъпка втора: Докоснете картата на клиента на гърба на вашето устройство 
Стъпка трета: Плащането се обработва на вашето устройство

Има най-различни начини Apple да включи тази технология в iPhone или други продукти. Тази функция може да бъде начин за Apple да разшири платформата си Apple Pay и да се конкурира с платформата за продажба на Square. Освен това Apple Card дебютира миналата година и технологията на Mobeewave може да се интегрира в тази екосистема, включително приложението Apple Wallet. 

Новината за придобиването на Mobeewave идва успоредно с новината, когато главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук говори за стратегията на Apple за придобиване на други компании. В опит да разграничи Apple от други технологични компании, които биха могли да се съсредоточат върху придобиването на потенциални конкуренти, Кук подчерта, че Apple придобива компания, която в крайна сметка да внедри технологията си в iPhone.

Автор

Tagged: , ,

Коментирайте....