iOS 15.2 ще показва дали нашият iPhone е ремонтиран с оригинални части

Оценете тази статия...

Apple се забави малко повече с актуализацията до iOS 15.2, но компанията пусна последната бета версия – Release Candidate (RC) – на 7 декември, което показва, че iOS 15.2 ще бъде достъпна за всички много скоро – прогнозира се за 13 декември.

С iOS 15.2 ще бъдат добавени няколко нови опции на нашите Apple телефони като „предмети, които могат да ме проследяват“ във Find My, родителски контрол в Messages, Apple Music Voice Plan, функция Digital Legacy и дали частите в iPhone са оригинални.

В днешната статия ще разгледаме опцията дали iPhone е ремонтиран с оригинални части.

Apple ще добави нова функция към iPhone, която информира потребителите дали устройството е било ремонтирано преди и дали е използван оригинален екран или батерия. Ще се появи нова секция за части и сервизна история (Settings > General > About) с предстоящата актуализация на iOS 15.2 за iPhone. Идеята е да се осигури известна представа и спокойствие за купувачите на използвани или ремонтирани iPhone, които се надяват да получат OEM устройство с подходящо качество.

Скоро ми се наложи да продам стар личен телефон и се сблъсках именно с аргументи касаещи това. Хората масово не вярваха, че за толкова време моят iPhone 11 Pro Max не е бил ремонтиран и че всички части в него са си оригинални. С тази нова опция в iOS 15.2 този проблем ще се отстрани с прилагането на една снимка в обявата.

След като влезем в съответното меню на телефона ще можем да видим списък на ремонтираните части и дали те са оригинални, според Apple.

В менюто About на iOS 15.2 ще можем да проверим дали iPhone е ремонтиран с оригинални дисплей и батерия.
В менюто About на iOS 15.2 ще можем да проверим дали iPhone е ремонтиран с оригинални дисплей и батерия.

След пускането на iPhone 11, Apple започна да включва предупреждение, когато е инсталиран вторичен (неоригинален) екран. Сега старите iPhone като моделите XR могат да предупреждават, ако батерията е неоригинална, докато iPhone 12 и 13 могат още повече, добавяйки и камерата.

Купуването и продажбата на употребявани iPhone е огромен пазар, но може да е страшно да не знаете дали дадено устройство ще има нискокачествена батерия, която може да прегрее – или досадно, ако екранът, който получавате, има ужасни цветове, защото всъщност не е OLED (когато би трябвало). Това може да се случи, ако ремонтът е извършен от трета неоторизирана страна, като някой локален сервиз.

С обявяването на собствен ремонт от Apple клиентите ще разполагат със средства за получаване на оригинални части и ремонт на iPhone у дома. Тъй като този метод на обслужване се поддържа от Apple, по-новите iPhone на iOS 15.2, ремонтирани чрез самообслужване, ще верифицират, че ремонтът е извършен и частите са оригинални.

Автор

Tagged: , , , ,

Коментирайте....