Първият крипто-фокусиран чип на Intel пристига по-късно тази година

Оценете тази статия...

Intel инвестира в блокчейн технология с нов чип, предназначен за копаене на криптовалута. Компанията се фокусира върху устойчивостта и планира „разработване на най-енергийно ефективни изчислителни технологии“.

„Очакваме, че нашите иновации в схемата ще доставят блокчейн ускорител, който има над 1000 пъти по-добра производителност на ват от масовите графични процесори за копаене на SHA-256 алгоритъм“

Въздействието на копането на криптовалута върху околната среда се превърна в огромна загриженост и новият чип на Intel може да бъде опит за справяне с това. Гладните за мощност ригове често получават енергията си от електрически централи за въглища и природен газ, които могат да навредят на околната среда, а също така могат да допринесат за високи разходи за електроенергия и прекъсвания. Американските законодатели дори повдигнаха въпроса в Конгреса, обсъждайки как да се справят с нарастващата консумация на енергия, свързана с копаене на криптовалута, и дори поискаха биткойн компаниите да разкрият колко енергия консумират.

Докато едни държави възприемат криптовалутите като официална валута, други се борят за ограничаването им или ги забраняват напълно. Замърсяванията, които се генерират при копаене на криптовалута, достигат критични нива и производителите започват да се борят с това.

Първият крипто-фокусиран чип на Intel, който те наричат „ускорител на блокчейн“, се очаква да бъде достъпен по-късно тази година. Две компании вече са поръчали технологията предварително, включително компанията за добив на биткойн GRIID Infrastructures и Block, финтех компанията, собственост на Джак Дорси, известна преди като Square.

Автор

Tagged: , ,

Коментирайте....