Има лесен хак да инсталираме Windows 11 даже и ако нашето PC не отговаря на изискванията

Оценете тази статия...

Windows 11 е вече наличен за инсталация, а потребителите закупили Windwos 10 ще го получат безплатно като нормален ъпдейт, но ако сте с конфигурация, която не отговаря на изискванията все пак има един елементарен хак, с който да прескочите защитите на Microsoft.

Оказва се, че има изключително по-лесен начин да инсталирате Windows 11 на компютри с по-стари процесори – без да е необходимо да преформатирате устройството си, да изтриете файловете си или дори да запишете ISO на външно USB устройство.

Ако в момента виждате „Този ​​компютър в момента не отговаря на системните изисквания на Windows 11“ или „Процесорът понастоящем не се поддържа за Windows 11“, има одобрен от Microsoft хак за системния регистър, който ще оправи това.

Този компютър не поддържа Windows 11
Този компютър не поддържа Windows 11. Снимка: Интернет

Имайте предвид, че процесът не е с гарантиран успех за всички конфигурации, но нищо не пречи да пробвате.

1. Свалете ISO файла Windows 11.

Ще трябва да изтеглите ISO. В нашето тестване този трик не работи с помощника за инсталиране на Windows 11, не задейства Windows Update и не заблуждава инструмента за проверка на здравето на компютъра на Microsoft.

Посетете сайта на Microsoft и свалете Windows 11 ISO в долната част на страницата.

2. Редактирайте регистрите на Windows, за да избегнете проверката на CPU.

В Windows натиснете Start и въведете regedit, след това натиснете enter, за да стартирате редактора на системния регистър. Придвижете се до Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup, или като поставите целия адрес в полето точно под „Файл, Редактиране, Преглед, Любими, Помощ“, или като потърсите надолу през папките HKEY_LOCAL_MACHINE и System и Setup и MoSetup.

Редакция на регистрите в Windows 10
Редакция на регистрите в Windows 10. Снимка: Интернет

В десния панел щракнете с десния бутон и изберете New> DWORD (32-bit) Value. Въведете стойността „AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU“ без кавичките. Щракнете два пъти върху новата стойност, която сте създали, и въведете 1 в полето Value data. Натиснете OK и затворете редактора на системния регистър.

Може да се наложи да рестартирате вашата машина.

3. Отворете сваления ISO файл.

Намерете ISO файла, който свалихме в стъпка 1. Просто щракнете с десния бутон върху него и изберете Open With > Windows Explorer, след което щракнете двукратно върху инсталационния файл, за да започнете инсталацията. Това е!

Ако хакването на системния регистър е проработило, скоро трябва да видите предупредително съобщение вместо съобщение за отхвърляне и да ви бъде дадена възможност да инсталирате Windows 11, без да губите данните си. Microsoft си запазват правото да не ви предоставят ъпдейти, ако вашето PC не отговаря на изискванията за WIndows 11.

А ако предпочитате дизайнът на старото Start меню можете да го върнете с приложението Start11.

Автор

Tagged: , , ,

Коментирайте....