Оригинален Windows 10 и как да го преинсталираме сами

5/5 - (1 vote)

Имате персонален компютър или лаптоп с оригинална версия на инсталацията на Windows 10 и ви се налага да го преинсталирате? Или просто искате да изчистите всичко и да започнете наново? Няма проблем!

Ако сте закупили вашата компютърна платформа с линцензиран Windows и желаете или ви се налага да го преинсталирате по някаква причина имате нужда от една флашка с размер минимум 8GB и разбира се интернет връзка.

Официалният сайт на Microsoft, най-любезно предлага възможността да свалите Windows 10 безплатно. Там ще намерите всички възможни варианти за сваляне и копиране на продукта, както и точни упътвания какво трябва да направите.

Няколко съвета от нас:

Флашката трябва да е предварително форматирана в Система NTFS (да побира файлове с размер над 4GB). Ако флашката ви не е в този формат, копирането на инсталационните файлове няма да бъде успешно.

WINDOWS 10 VERSION 20H2 – НОВ ЪПДЕЙТ С НОВИ ПРОБЛЕМИ

В последствие възможностите за преинсталация са:

  • Директно през Windows, включвате флашката към вашата система и стартирате инсталацията.
  • Включвате флашката, рестартирате системата и докато компютърът или лаптопът се включва, влизате в BIOS менюто и избирате “BOOT FROM USB”

Разликата в двата метода е, че чрез първият, инсталацията на новия Windows се случва върху вече съществуващата операционна система и имате право на избор, дали да запазите вашите файлове или не.

При вариант 2 имате право на избор между всички възможности от вариант “1.” и форматиране на дяла на който ще инсталирате операционната система с изцяло нова инсталация и промяна на дяловете на харддиска на системата.

Успех!

Автор

Tagged: , , , ,

Коментирайте....