Как да направим нашата кола смарт и да спестим пари от “майстори”?

Оценете тази статия...

ZUS® Smart Vehicle Health Monitor Mini – устройството, с което можем да си направим диагностика на колата сами

Шофирате си и изведнъж светва лампичка на таблото – нещо за двигателя. Майстора последния път ви е казал за някаква грешка, която може да се появи при работа колата ама да не се притеснявате. Само трябва да отидете при него да изчисти грешката и да си платите.
А ако можете да го направите сами само с помощта на телефона си и да си спестите разхождането до сервиза и излишните разходи? Представяме ви ZUS® Smart Vehicle Health Monitor Mini. Свързвайки това устройство към колата си ще придобиете достъп до системната информация за грешките на двигателя, ще можете да ги разгадаете и изчиствате и много други.

Нашият екип се сдоби с една такава джаджа и разгледахме екстрите, които предлага и честно казано сме очаровани от леснотата при инсталация и работа с нея. Ние не сме специалисти в авто/мото сферата, но даже и ние успяхме да се справим със “сложната” инсталация на устройството – просто се включва в OBD2 порта на вашият автомобил. Една важна вметка е, че повечето коли след 2001 имат такъв порт, а преди тази година – не. 

Според сайта на производителя Nonda датчика за здраве на вашата кола е номер 1 в света. 
– # 1 OBD2 скенер и четец на автомобилен код
– Чете DTC кодове и изчиства ламата на двигателя
– Лесен за инсталиране; Следи здравето на двигателя в реално време
– Поддържа iOS и Android чрез Bluetooth 4.2

Мобилното приложение се инсталира от AppStore или PlayStore и в няколко лесни стъпки ви приканва да въведете данните на вашата кола и да свържете устройството посредством Bluetooth. Това е! Готови сте да следите за здравето на вашата кола, а при нужда и да изчиствате грешките, които двигателя ви показва. Естествено, специалистите препоръчват при светване на лампичката за грешка просто да посетим най-близкият сервиз и да се консултираме със специалист. 

Другите функции в случая ни грабнаха вниманието повече, тъй като това устройство съчетава няколко смарт устройства в едно и дава широк набор от опции. Например можете да следите в реално време какъв е начина ви на шофиране – колко пъти сте натиснали рязко спирачките, колко пъти сте тръгнали бързо, какво разстояние сте изминали и за колко на брой пътувания. Ако се въведат данните за цените на гориво може да изчислявате колко ви струва всяко едно пътуване, а както виждате и от горната снимка, следите в реално време обороти, на които работи колата, процент на натоварване на двигателя, максимална стигната скорост и градусите на охладителната течност. 

При вече въведени данните на автомобила и направена пълна активация на устройството и приложението, вашите екрани за информация и контрол ще изглеждат така. Трите снимки на първият ред са разновидност на един и същи раздел от приложението. Вие трябва да посочите кой от тях искате да гледате, докато шофирате и каква информация да показват, като можете да посочвате до 8 показателя, които да следите като например колко волта получават вашите портове и запалка.

На вторият ред виждате два от екраните, на които следите локацията на колата. При изгасяне на колата и паркиране, телефона ви автоматично ще ви пита дали искате да запаметите тази локация за паркинг на автомобила ви и дали да запише аларми за напомняне, ако сте на платен паркинг. Трябва да се има в предвид, че връзката между колата и автомобила е през Bluetooth, така че тази локация е запаметена единствено в телефона ви и тя няма да се промени, ако някой реши да ви открадне превозното средство.

От Nonda предлагат и няколко други подобни джаджи, с които напълно можем да усъвременим нашата кола и да следим почти всички нейни показали, като производителя подарява 2 милиона устройстваZUS® Smart Vehicle Health Monitor Mini като вие трябва единствено да си платите транспортните разходи, а по-долу ще разгледаме какво предлагат другите устройства от еко системата на ZUS. 

ZUS® Smart Tire Safety Monitor – тапите на гумите стават Смарт датчици

– Известия в реално време – Известията в реално време ви предупреждават за проблеми с налягането в гумите, за да предотвратите опасности.
– Откриване на бавни течове – Първият по рода си алгоритъм за откриване на бавни течове, захранван от собствения им алгоритъм AccurateTemp®.
– Спестете гориво
​- Самостоятелно инсталиране за 10 минути
– Проследявайте отделната история на гумите – Преглеждайте индивидуалните налягания в гумите (като PSI / kPa / Bar) и температури (° F / ° C) директно на вашия смартфон.

ZUS® Smart Car Charger – умно зарядно за кола

– Заредете 2 устройства с тяхната максимална скорост 
– Намерете колата си автоматично – Никога повече не се притеснявайте да намерите колата си на паркинг. ZUS® Smart Car Charger автоматично запазва вашето място за паркиране. Просто отворете приложението ZUS® Smart Driving Assistant, за да намерите колата си с картата или компаса.
– Време за паркиране – Спрете да плащате билети за паркиране, само защото забравяте времето. Лесно задайте таймер за паркиране на вашето приложение ZUS®, за да ви предупреди 10 минути преди да изтече времето.
– Мониторинг за здравето на акумулатора –  следете здравословното състояние на акумулатора на колата и избягвайте изтощена батерия. Идентифицирайте потенциални проблеми, като проследявате напрежението във времето и получавате сигнали, когато се препоръчва проверка в сервиз.

Това са само част от устройствата на Nonda и екосистемата на ZUS. Оставяме вие да решите от какво имате нужда и как да направите колата си по-умна и пестелива, а ако ползвате други алтернативи и сте доволни, моля да ги споделите в коментарите.

Автор

Tagged: ,

Коментирайте....