Хакери са откраднали изходния код на Samsung Galaxy

Оценете тази статия...

Хакери са откраднали фирмени данни и изходен код за устройства Galaxy от Samsung, потвърди днес южнокорейският технологичен гигант.

Новините за пробива бяха съобщени за първи път по-рано този месец, като хакерска група на име Lapsus$ пое отговорност. Групата, която наскоро хакна Nvidia, сподели екранни снимки, за които се твърди, че показват приблизително 200 GB откраднати данни, включително изходен код, използван от Samsung за криптиране и биометрични функции за отключване на хардуера на Galaxy.

„Според нашия първоначален анализ, нарушението включва част изходен код, свързан с работата на устройствата Galaxy, но не включва личната информация на нашите потребители или служители. В момента не очакваме никакво въздействие върху нашия бизнес или клиенти. Приехме мерки за предотвратяване на по-нататъшни подобни инциденти и ще продължим да обслужваме нашите клиенти без прекъсване.”

В случая на скорошния хак към Nvidia, хакерската група Lapsus$ се опита да изнудва компанията, заплашвайки да изтече данни онлайн, освен ако Nvidia не премахне ограничителите за копаене на криптовалута от определени графични процесори и не направи драйверите за тези видео карти с отворен код. Не е ясно дали Lapsus$ са отправили някакви заплахи към Samsung.

За съжаление хакерските групи стават все по-смели в последните години, а потърпевшите компании са все имена, от които очакваме само най-доброто. Все пак да си припомним за хакерската атака над гигантът за киберсигурност Ubiquiti.

Автор

Tagged: , , , ,